Macrou in crusta de crackers si parmezan – reteta

2022-11-21T14:15:22+00:00
    40 minute     3 portii

Macroul are un continut ridicat de grasimi si o aroma puternica, distincta. Gratie vitaminelor si nutrientilor continuti, macroul ajuta la intarirea sistemului imunitar, imbunatatind toate functiile organismului. Carnea cruda este ferma si maronie, iar dupa ce este gatita capata o culoare alb-crem. Impreuna cu Edith iti propunem sa incerci reteta de macrou in crusta de crackers si parmezan, pregatit la cuptor. Pestele este servit cu sos de unt si usturoi. Delicios! Edith kitchen ne invata cum sa pregatim macrou in crusta de crackers si parmezan. O reteta care se prepara foarte rapid si cu efort minim.

Macrou-in-crusta-de-crackers-si-parmezan-L

Ingrediente

        Pentru crusta:

  • cca 50 g crackers
  • cca 50 g parmezan
  • 1 lingurita boia dulce/iute
  • 1/2 lingurita sare

       Pentru sosul de unt:

  • 3 lingurite unt
  • 1 lungurita mustar
  • 1 catel mic de usturoi
  • 1 lingurita miere
  • fulgi chilli/patrunjel
  • 2-3 lingurite de apa

Macrou-in-crusta-de-crackers-si-parmezan-L.2

Mod de preparare

1. Intr-un robot de bucatarie cu lama in S punem crackersii, parmezanul si sarea si ii maruntim pana cand obtinem un amestec fin si omogen.

Decongelam pestele si cu o penseta (sau cu mana) scoatem oasele – se simt la presarea usoara cu degetul. Taiem fiecare bucata de peste in jumatate si le dam prin amestecul de crackers cu parmezan, presand bine pe toate partile.

Macrou-in-crusta-de-crackers-si-parmezan-L3

2. Punem bucatile de peste in tava, pe hartie de copt, apoi le stropim cu ulei, mai punem putin amestec de crackersi peste si presam bine, pentru o crusta mai bogata.

Macrou-in-srusta-de-crackers-si-parmezan-L4

3. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 20 minute.

4. Cat se face pestele facem sosul: cu o lingurita luam din unt cca 3 lingurite si le topim la foc mic intr-un ibric sau o craticioara mica. Adaugam apoi un praf de sare, usturoiul pisat, mustarul, mierea, apa si fulgii de chilli. Omogenizam bine si stingem focul. Il puteti amesteca si cu patrunjel, daca va place.

Servim macroul in crusta de crackers si parmezan impreuna cu sosul de unt si usturoi. Este delicios! 🙂

Pofta buna!

Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta!

Macrou-in-crusta-de-crackers-si-parmezan-L4

 

Vezi si alte retete cu peste Edenia: