Ardeiul andaluz uscat de caldura soarelui imbraca discret crocantul inelelor de calamar Edenia desavarsind un preparat ce nu poate atrage decat dependenta.
Ingrediente
- 1 cutie Inele de calamar pane Edenia 300 g
- ½ ardei rosu
- ½ ardei verde
- ½ ardei iute
- ¼ legatura patrunjel
- 1 lingurita paprika dulce
- 2 catei usturoi
- 300 ml ulei de floarea soarelui
- 1 ou (la temperatura camerei)
- 1 lamaie
- 80 ml ulei de masline
- frunze verzi: salata verde, valeriana
- sare si piper
Mod de preparare
1. Asezam inelele de calamar pane pe o tava cu hartie de copt (fara a le decongela) si le introducem timp de 15 minute in cuptorul preincalzit la 200 °C. Le asezonam cu sare si le stopim cu suc de lamaie proaspat stors.
2. Cat timp inelele de calamar stau in cuptor, preparam sosul andaluz. Separam albusul oului de galbenus. Intr-un castron punem galbenusul si amestecam fara oprire cu un tel, apoi turnam uleiul de floarea soarelui pe marginea castronului, putin cate putin. Cand maioneaza se ingroasa stoarcem zeama de lamaie, dupa gust. Asezonam cu sare si piper.
3. Curatam si taiem in cubulete fine ardeiul rosu, pe cel verde si pe cel iute. Curatam usturoiul, apoi il maruntim cu un cutit. Spalam patrunjelul si il tocam marunt. Adaugam in maioneza toate ingredientele de sus. La final punem un varf de lingurita de paprika dulce si o lingura de ulei de masline.
4. Spalam frunzele de salata si valeriana. Le lasam sa se usuce pe hartie de bucatarie, apoi le asezonam cu suc de lamaie, ulei de masline si sare.
5. Servim inele de calamar Edenia cu sosul andaluz si cu salata asezonata.
Pofta buna!