Flaveur ne propune o reteta delicioasa de gratin de peste cu cartofi si ciuperci, un pranz absolut delicios pentru intreaga familie.
Pentru a prepara gratin de peste cu cartofi si ciuperci vom avea nevoie de Edenia File de cod Atlantic si Edenia Ciuperci taiate.
Codul Edenia (specie Gadus Morhua) este un peste de o calitate superioara, bogat in proteine si cu un continut scazut de grasimi, care traieste în apele cele mai adanci si reci ale oceanului Atlantic. Carnea sa este alba, densa, cu aroma usoara.
- 100% natural
- peste de captura
- file, fara piele, fara oase*
- glazura 10%
Se decongeleaza in frigider cu 12 ore inainte de a fi pregatit.
Ciupercile Edenia sunt pregatite si congelate rapid, astfel incat sa le pastram savoarea si gustul natural. Apoi ele ajung pe masa ta, pentru ca tu sa te bucuri de proprietatile lor nutritive: cu o cantitate mica de grasimi, dar bogate in fibre si antioxidanti, ciupercile congelate Edenia sunt alegerea perfecta.
Nu se decongeleaza inainte de gatire.
Ingrediente
- 400 g Edenia File de cod Atlantic
- 250 g Edenia Ciuperci taiate
- 400g cartofi (cantariti fara coaja)
- usturoi pudra
Sos Bechamel
- 40 g faina alba de grau
- 40 g unt
- 500 ml lapte de vaca 3.5% grasime
- 80 g cascaval ras (pe razatoarea mica)
- 40 g cascaval ras (pe razatoarea mare) – pentru presarat deasupra
Mod de preparare
1. Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete ii gatim la abur pentru 15 minute. Punem ciupercile direct congelate intr-o tigaie impreuna cu o lingura de ulei de masline si le lasam la foc mic pana scade toata apa. Pestele decongelat in prealabil la frigider il taiem cubulete.
2. Pentru sos punem untul la topit intr-o craticioara iar in momentul in care este topit complet adaugam faina toata odata si amestecam energic cu un tel pana se formeaza o coca care se desprinde de pe peretii vasului. Incepem sa adaugam laptele putin cate putin amestecand incontinuu. Cand il terminam mai lasam pe foc inca 2 minute pana se ingroasa. Cand este gata, adaugam cele 80 g de cascaval ras si amestecam (vom prepara sosul la foc mic).
3. Ungem un vas cu unt si punem cartofii. Am folosit un vas rotund de inox cu diametrul de 22 cm. Deasupra cartofilor punem ciupercile si bucatile de peste crud. Turnam sosul peste tot si presaram cascavalul ras.
4. Introducem in cuptorul preincalzit la 190 grade C, caldura sus-jos, fara ventilatie, pentru 40 minute sau pana se rumeneste bine deasupra.
*Pastram gratinul la frigider si il reincalzim la cuptor. Poate fi consumat in 2-3 zile.
Un pranz absolut delicios pentru intreaga familie! Pofta mare!
Ii multumim lui Flaveur pentru reteta de gratin de peste cu cartofi si ciuperci!
Descopera si alte retete cu legume Edenia:
- Chiftelute de conopida cu legume
- Chiftelute cu conopida si broccoli
- Chiftelute coapte de conopida
- Bors cu file de biban si amestec Hawaii