Papiota aburinda dezvaluie fileuri suculente de biban, gatite alaturi de un asortiment de broccoli, morcovi baby si fasole verde, stropite cu vin alb si unt.
Ingrediente
- 1 punga File de Biban Edenia 600 g, decongelat in prealabil, in frigider;
- ½ punga Broccoli Edenia 450 g
- ½ punga Fasole verde Edenia 450 g
- ½ punga Morcovi baby Edenia 450 g
- 70 g unt
- 70 ml ulei masline
- 6 crengute cimbrisor
- 5 frunze busuioc
- 60 ml vin alb
- 10 g patrunjel tocat
- sare si piper
- 4 patrate de hartie de copt de 40 x 40 cm fiecare
Mod de preparare
1. Punem o oala cu apa si sare pe foc pana clocoteste, apoi blansam fiecare sortiment de legume congelate Edenia in apa, timp de maxim 4 minute: broccoli, morcovi baby si fasole verde.
2. Pliem prima hartia de copt, pe jumatate, formand un triunghi, apoi o desfacem si asezam un file de biban taiat pe jumatate, cat mai aproape de cuta rezultata. Asezonam pestele cu sare, piper si putin ulei de masline si asezam langa el legumele: morcovi baby, fasole verde si broccoli. Adaugam un cubulet de unt, presaram deasupra crengute de cimbrisor si frunze de busuioc, picuram vin alb, apoi inchidem hartia de copt, formand astfel prima papiota.
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=F8DAbtmPNjw&feature=youtu.be]
3. Repetam pasul anterior si pentru celelate bucati de hartie de copt. Punem papiotele rezultate pe o tava cu hartie de copt sau intr-un vas termorezistent. Introducem tava in cuptorul preincalzit la de 180 oC, timp 12-15 minute.
4. La sfarsit rupem hartia de copt, presaram patrunjelul proaspat tocat si putin unt si servim.
Pofta buna!