Reteta de burger sanatos si gustos! Chiftelute cu file de Alaska Pollock bogat in proteine si cu un continut scazut de carbohidrati, servite alaturi de o crema delicioasa cu spanac, branza de capra si rosii uscate.
Ingrediente
- ½ punga File de Alaska Pollock Edenia 600 g (se decongeleaza in prealabil, in frigider)
- ½ punga Edenia Spanac tocat 450 g
- 2 bucati ciabatta
- 1 ceapa alba tocata fin
- 2 catei usturoi tocati fin
- 50 ml ulei de masline pomace
- 50 g unt, 1 cartof mare
- 1 ou
- ½ legatura patrunjel tocat fin
- 100 g branza capra
- 50 g rosii deshidratate
- 30 g seminte susan
- 1 g nucsoara rasa
- ½ pachet mix salata
- ½ lamaie
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
1. Incepem cu crema de spanac cu branza: In putin unt cu ulei de masline calim trei sferturi din ceapa tocata si usturoiul tocat fin.
2. Adaugam spanacul tocat congelat si il sotam timp de 6 minute, la foc mediu, asezonand cu sare si piper.
3. Cat timp se soteaza spanacul, introducem cele doua bucati de ciabatta congelata in cuptorul preincalzit la 200 oC si le lasam timp de 6-8 minute, pana se rumenesc. Sau putem folosi ciabatta deja coapta.
4. Cand este gata, luam spanacul de pe foc si incorporam cu blenderul branza de capra maruntita si rosiile tocate. Punem deoparte putina branza si rosii si pentru plating-ul final.
5. Pentru chiftelutele de burger tocam marunt fileurile de Alaska Pollock, decongelate in prealabil, si le calim in tigaie timp de 2 minute, cu restul de ceapa alba, putin ulei de masline si nucsoara. Cartoful curatat si taiat marunt il fierbem in apa cu sare pana devine moale, dar nu sfaramicios.
6. Cand a fiert, scurgem apa si calim cartoful intr-o tigaie incinsa timp de 2 minute, zdrobindu-l cu furculita.
7. Amestecam pestele cu cartoful, patrunjelul tocat si oul batut.
8. Turnam compozitia in doua forme rotunde de inox, tapetam cu susan si introducem chiftelutele de peste in cuptorul preincalzit la 190 oC, timp de 8 minute.
9. Taiem fiecare bucata de ciabatta in doua. Jumatate de ciabatta o ungem cu crema de spanac, iar peste ea presaram putina branza maruntita si rosii deshidratate. Deasupra punem chifteluta de Alaska Pollock. Asezam peste ea si cealalta jumatate de ciabatta rumenita.
Ornam farfuria cu putin mix de salata, stropit cu ulei de masline si suc de lamaie. Putem adauga salata si in burger, peste chifteluta de peste.
Pofta buna!