Un aperitiv gustos si rapid, de inspiratie Tex-Mex. Trigonul crocant din aluat pentru foietaj este umplut cu amestec mexican condimentat. Ideal pentru late-breakfast sau o gustare din timpul zilei.
Ingrediente
- 1 punga de Edenia Amestec Mexican 450 g
- 1 bucata de Edenia Aluat pentru foietaj 800 g (decongelat in prealabil, la temperatura camerei)
- 100 g cheddar
- 1 ardei iute
- 1 praf de curry
- 100 g unt
- 500 ml ulei de floarea soarelui
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
1. Calim amestecul mexican Edenia in unt cu sare, piper si praful de curry timp de maxim 4-5 minute. Atentie! Nu depasi timpul de calire deoarece legumele urmeaza sa fie bagate in cuptor. Ele trebuie gatite doar pe jumatate, pana ajung crocante si viu colorate.
2. Decongelam aluatul la temperatura camerei si apoi il desfacem cu grija si indepartam folia de plastic de pe cele doua foi de aluat. Taiem fiecare foaie de aluat in 4 patrate egale. Asezam in fiecare patratel 3 linguri de amestec mexican si 2 felii de cheddar, astfel incat sa putem suprapune aluatul, formand un trigon. Inchidem etans trigonul, presand marginile lui cu o furculita.
3. Incingem uleiul la foc mediu si adaugam pe rand trigoanele. Le prajim pana se rumenesc. Fiecare trigon trebuie sa stea in baie de ulei timp de 3-4 minute.
4. Taiem fiecare trigon in 2 bucati si presaram peste ele ardeiul iute taiat rondele. Daca iti place mai picant, fii generos cu cantitatea de ardei iute.
Pofta buna!