Iata cum poti pregati un mic dejun rapid si gustos cu doar cateva ingrediente. Tortilla aurie pregatita la cuptor, cu mazare fina Edenia merge de minune alaturi de o salata verde cu rosii cherry si ulei de masline. Reteta propusa de Mazilique.
Ingrediente
- 400 g cartofi
- 120 g Mazare fina Edenia
- 100 g ceapa
- 6 oua
- ulei de masline
- sare si piper proaspat rasnit
Mod de preparare
1. Curata cartofii si taie-i in rondele.
2. Fierbe-i timp de 10 minute in apa sarata, pana ce se inmoaie, apoi scurge-i.
3. Intre timp, bate ouale intr-un bol, adauga sarea, piperul si busuiocul taiat marunt. Separat, taie ceapa in felii.
4. Incinge cuptorul la 180°C, pe functia grill. Pune o tigaie pe foc si incinge uleiul. Prajeste putin ceapa, apoi adauga cartofii si mazarea congelata. Amesteca pentru a raspandi in mod egal ingredientele, apoi adauga ouale. Lasa tigaia pe foc mediu pana ce compozitia se incheaga – aproximativ 7 minute – desprinzand din cand in cand amestecul de pe margini, pentru ca tortilla sa se gateasca in mod egal. Cand aceasta s-a rumenit putin pe margini, pune tigaia in cuptor, sub grill, pana ce se rumeneste deasupra.
5. Eu i-am pus langa o salata verde cu rosii cherry, amestecata cu putin ulei de masline si un strop de lamaie.
Pofta buna!
Reteta propusa de Mazilique