Tortilla cu cartofi si mazare

2017-01-31T17:52:32+00:00
    30 minute     6 portii

Iata cum poti pregati un mic dejun rapid si gustos cu doar cateva ingrediente. Tortilla aurie pregatita la cuptor, cu mazare fina Edenia merge de minune alaturi de o salata verde cu rosii cherry si ulei de masline. Reteta propusa de Mazilique.

Ingrediente

  • 400 g cartofi
  • 120 g Mazare fina Edenia
  • 100 g ceapa
  • 6 oua
  • ulei de masline
  • sare si piper proaspat rasnit

Mod de preparare

1. Curata cartofii si taie-i in rondele.

 

2. Fierbe-i timp de 10 minute in apa sarata, pana ce se inmoaie, apoi scurge-i.

 

3. Intre timp, bate ouale intr-un bol, adauga sarea, piperul si busuiocul taiat marunt. Separat, taie ceapa in felii.

4. Incinge cuptorul la 180°C, pe functia grill. Pune o tigaie pe foc si incinge uleiul. Prajeste putin ceapa, apoi adauga cartofii si mazarea congelata. Amesteca pentru a raspandi in mod egal ingredientele, apoi adauga ouale. Lasa tigaia pe foc mediu pana ce compozitia se incheaga – aproximativ 7 minute – desprinzand din cand in cand amestecul de pe margini, pentru ca tortilla sa se gateasca in mod egal. Cand aceasta s-a rumenit putin pe margini, pune tigaia in cuptor, sub grill, pana ce se rumeneste deasupra.

tortilla-cu-cartofi-si-mazare-gif

5. Eu i-am pus langa o salata verde cu rosii cherry, amestecata cu putin ulei de masline si un strop de lamaie.

Pofta buna!

Reteta propusa de Mazilique