Tort-baclava cu foi crocante, mere si morcovi baby

2017-01-31T17:41:21+00:00
    30 minute     8 portii

Baclava rapida, usor de realizat cu foile pentru placinta Edenia, ce va impresiona prim umplutura inedita: mere, morcovi baby si ghimbir.

Ingrediente

  • 1 pachet Foi pentru placinta Edenia 400 g (decongelat in prealabil la temperatura camerei)
  • 1 punga Morcovi baby Edenia 450 g
  • 120 g unt
  • 4 mere golden
  • 10 ml ulei masline
  • 20 g scortisoara pudra
  • 5 g nucsoara pudra
  • 30 g zahar pudra
  • 50 g zahar brun
  • 30 ml miere
  • 20 g ghimbir radacina
  • 30 g miez de fistic

Mod de preparare

1. Blansam morcovii baby intr-o oala cu apa clocotita timp de 12 minute, apoi ii scoatem, ii strecuram si ii punem intr-o tigaie incinsa. Adaugam deasupra mierea, 60 g unt si ghimbirul ras. Lasam pe foc pentru inca un minut.

2. Intr-o tigaie incinsa topim untul ramas cu o picatura de ulei de masline pentru a impiedica arderea. Adaugam merele curatate doar de cotor, taiate felii subtiri, impreuna cu zaharul brun. Calim 3 minute la foc mediu, apoi adaugam nucsoara si scortisoara pudra. Amestecam bine si calim inca 1 minut, pana ce lichidul din tigaie dispare si obtinem o textura de gem.

3. Intr-o tava sau un vas termorezistent, uns cu unt topit, asezam 5 foi de placinta Edenia, decongelate in prealabil la temperatura camerei. Daca vasul este mic, taiem excesul de foi, pastrand un surplus de 4 cm in afara marginii vasului. Ungem foile cu unt. Punem deasupra foilor un strat de morcovi baby, un strat de mere si sos de la ele.

_rf03400

4. Adaugam inca 2 foi de placinta pe care le ungem cu unt si punem restul de morcovi baby si de mere. Inchidem colturile foilor peste umplutura, una cate una, si le ungem cu unt.

5. Deasupra punem cateva bucatele de mar, fisticul zdrobit si zahar pudra si introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru o jumatate de ora. Il scoatem din cuptor si il pudram cu zahar. Servim tortul rece, optional alaturi de o cupa de inghetata.

Pofta buna!

_rf03526

_rf03744