O reteta clasica transformata intr-o specialitate: supa crema de ciuperci cu textura cappuccino este servita alaturi de aluat foietaj presarat cu blue cheese.
Ingrediente
- 1 punga de Amestec ciorba vacuta Edenia 450 g
- 1 punga de Ciuperci taiate Edenia 450 g
- 1 pachet de Aluat pentru foietaj Edenia 800 g (decongelat in prealabil in frigider)
- 80 ml smantana pentru gatit
- 70 g gorgonzola (sau alt tip de blue cheese)
- 2 catei usturoi
- 30 ml vin alb sec
- 2 crengute oregano fresh
- 30 ml ulei de masline
- sare, piper negru
Mod de preparare
1. Intr-o oala incinsa cu ulei de masline adaugam usturoiul tocat grosier, amestecul de ciorba vacuta Edenia congelat, sare si piper. Calim timp de 4 minute, apoi adaugam ciupercile taiate Edenia congelate si calim inca 4 minute la foc mare.
2. Adaugam vinul si amestecam 2 minute, pana ce alcoolul se evapora. Adaugam apa cat sa acopere legumele, apoi fierbem la foc mediu timp de 10 minute.
3. Intre timp, cu un sucitor intindem jumatate din pachetul de aluat pentru foietaj. Cu ajutorul bolului in care vom servi supa taiem discuri de aluat.
4. Intepam suprafata discului de aluat cu furculita, apoi il asezam pe o tava cu hartie de copt si il introducem la cuptorul preincalzit la 220 0C timp de 8 – 10 minute. Scoatem discurile din cuptor si le presaram cu gorgonzola zdrobita, apoi le decoram cu oregano proaspat.
5. Dupa cele 10 minute de fiert, blendam supa la viteza medie timp de 1,5 – 2 minute, pana obtinem o crema omogena. Adaugam smantana de gatit si blendam inca 20 de secunde la viteza medie.
6. Servim intr-un bol adanc, asezand deasupra discul de foietaj auriu cu gorgonzola si oregano.
Pofta buna!