Salata de vinete sau mirosul gospodariilor la inceput de vara capata o noua forma mult mai moderna, caracteristica brandului Edenia.
Ingrediente
- 1 punga Vinete coapte Edenia 450 g, decongelate in prealabil in frigider
- ½ punga Amestec pentru Supa de legume Edenia 450 g
- 80 g emmental portii
- 4 felii paine toast
- 100 g rosii cherry
- 1 ramura rozmarin
- 1 dovlecel
- 100 ml smantana de gatit
- 50 ml ulei de masline
- ¼ lingurita rozmarin praf
- sare si piper
Mod de preparare
1. Taiem rosiile cherry si dovlecelul in jumatati si le asezam pe o tava cu hartie de copt. Le asezonam cu sare si piper si le stropim cu ulei de masline. Tocam fin ramura de rozmarin si o presaram deaspura lor. Introducem tava timp de 20 minute la cuptorul preincalzit la 160 °C.
2. Intre timp, calim intr-o oala amestecul pentru supa de legume Edenia congelat impreuna cu uleiul de masline. Cand legumele capata o culoare rumenie adaugam apa cat sa le acopere si asezonam cu sare si piper, apoi adaugam si vinetele coapte Edenia decongelate in prealabil. Fierbem intrega compozitie timp de 15 minute la foc mediu.
3. Dupa ce amestecul este gata, scoatem doar dovlecelul din cuptor si il adaugam in oala, apoi smantana de gatit, rozmarinul praf si blendam pana cand obtinem o pasta omogena. Dovlecelul cu gustul sau dulceag va neutraliza din puterea vinetelor.
4. Punem feliile de emmental peste painea toast si le introducem in cuptor langa jumatatile de rosii pentru 5 minute, dupa care oprim focul. Cand painea este gata o taiem in cuburi precum niste crutoane mai mari.
5. Intr-o farfurie adanca punem supa, apoi crutoanele de emmental, apoi rosiile coapte. Stropim cu ulei de masline si presaram cu fulgi de sare.
Pofta buna!