Supa crema de ciuperci cu cruton catalan, tapenada de masline si dantela de parmezan

2017-01-31T17:59:10+00:00
    20 minute     4 portii

Crema de ciuperci calite cu cimbru si unt, este servita alaturi de chips de parmezan si cruton cu tapenada cremoasa de masline.

Ingrediente

  • 1 punga de Ciuperci taiate Edenia 450 g
  • 3 bucati Specialitate Catalana / Ciabatta
  • 40 g unt
  • 50 ml ulei masline pomace
  • 1 ceapa alba tocata
  • 3 catei usturoi tocati
  • 1 cartof mare
  • 2 crengute cimbrisor
  • 100 ml smantana lichida
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g masline negre fara samburi
  • ¼ pachet chives pentru decor
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

1. Incepem cu supa crema de ciuperci: intr-o cratita de dimensiuni medii, in putin unt cu ulei de masline, calim ceapa, 2 catei de usturoi si cartoful tocat cubulete, pana cand ceapa devine sticloasa.

2. Adaugam cimbrisorul impreuna cu ciupercile congelate Edenia, asezonam cu sare si piper, apoi calim timp de 5 minute. Acoperim cu apa si lasam la fiert pana ce cartofii devin sfaramiciosi.
La final scurgem o parte din apa si o punem deoparte.

3. Pasam compozitia cu un blender la viteza mare, adaugand cate putin din apa in care au fiert ingredientele si smantana lichida, pana obtinem consistenta dorita.

_DSC8011

4. Pentru a prepara dantela de parmezan, asezam intr-o tava cu hartie de copt parmezanul ras, astfel incat sa formam un strat subtire si uniform. Parmezanul il scoatem cand se topeste si devine auriu, apoi il lasam sa se raceasca.

5. Intr-o alta tava asezam cele 3 specialitati catalane Edenia si introducem ambele tavi in cuptorul preincalzit la 200 grade. Painea o lasam 6-8 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj.

_DSC7962_DSC7966

6. Intre timp pregatim tapenada de masline. Punem in vasul de la blender maslinele negre tocate, un catel de usturoi, 2 linguri de ulei de masline, un cubulet de unt, sare si piper.
Le pasam cu blenderul pana obtinem o crema fina.

_DSC7996

7. Pentru servirea supei intr-un mod inedit, turnam intr-o farfurie adanca supa crema de ciuperci si presaram deasupra putin chives tocat si smantana lichida.
Pe marginea farfuriei asezam o felie de specialitate catalana crocanta, proaspat scoasa din cuptor, unsa cu tapenada de masline. Langa ea asezam dantela de parmezan. Gustul intens al parmezanului gratinat echilibreaza si scoate in evidenta aroma delicata a ciupercilor.

Pofta buna!