Spanac cu ou – reteta

2024-07-18T11:59:04+00:00
    20 min     1 portie

Spanac cu ou este o reteta delicioasa si sanatoasa oferita de Roxana Blenche, care combină spanacul cu un sos bogat de roșii și oua ochiuri perfecte, oferind un echilibru ideal de arome și nutrienți.

Spanacul cu oua ochiuri in sos de rosii este o mancare versatila și usor de preparat, ideala pentru un mic dejun consistent, un pranz rapid sau o cină ușoara, fiind astfel puse in valoare prospetimea spanacului si dulceața naturala a roșiilor, in timp ce ouale ochiuri adauga proteine si cremozitate, completand perfect acest preparat simplu, dar savuros.

Reteta de spanac in sos de rosii cu oua ochiuri nu are o origine unica, ci este rezultatul unei fuziuni de influențe din mai multe culturi mediteraneene și din Orientul Mijlociu, regiuni ce impartasesc dragostea pentru ingredientele proaspete și simple, combinate in moduri care evidentiaza aromele naturale. In mod traditional, in aceste zone sunt folosite legume verzi, sosuri de rosii si oua pentru a crea feluri de mancare delicioase si nutritive.

In culisele oricarui preparat din bucatariile internationale se regasesc diferite secrete ce vor ajuta la intensificarea gustului acestuia, iar in cazul rețetei de spanac in sos de rosii cu oua ochiuri este de reliefat utilizarea unui sos de rosii aromat ce va crea o baza perfecta pentru oua. Un alt ingredient esential ce asigura complexitatea si valoarea nutritiva si gustativa a retetei este spanacul congelat frunze portii de la Edenia, a carui versatilitate culinara contribuie atat la aspectul vizual al preparatului, cat și la echilibrarea și imbunatatirea aromelor, avand in vedere aportului sau nutritional.

Pentru a prepara Spanac cu ou vom folosi Spanac frunze portii Edenia. 

Frunzele fragede ale spanacului congelat Edenia isi pastreaza savoarea intensa caracteristica si sunt bogate in nutrienti esentiali pentru o dieta echilibrata.

Despre spanac se pot spune numai lucruri bune: contine fier si beta-caroten, iar frunzele sunt o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C si fibre.

Nu se decongeleaza inainte de gatire.

Ingrediente

  • 450 g Spanac frunze portii Edenia congelat
  • o ceapa alba
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lingurite de pasta de tomate
  • 750 ml de suc de rosii de casa
  • 4 linguri de zahar
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • boia dupa gust

Mod de preparare

1. Taiem o ceapa alba in cubulete mici.

2. Intr-o tigaie adaugam 50ml de ulei de masline, ceapa, 3 catei de usturoi pe care ii zdrobim foarte bine, o lingurita de sare si incepem sa calim ceapa cu usturoiul.

Spanac cu ou Roxana Blenche 1

3. Dupa ce s-au calit, adaugam 500g de spanac frunze portii de la Edenia direct congelat in tigaie.

Spanac cu ou Roxana Blenche 2

4.  Dupa ce s-a inmuiat putin spanacul, adaugam 750ml de suc de rosii de casa si 2 lingurite de pasta de  tomate, amestecam totul foarte bine, si punem sare si piper dupa gust.

Spanac cu ou Roxana Blenche 3

5. Intre timp, preparam 2 oua ochiuri in tigaie.

Spanac cu ou Roxana Blenche 4

6. Punem intr-o farfurie spanacul si peste ouale, peste care adaugam putina boia, dar si sare si piper pe deasupra.

Spanac cu ou Roxana Blenche 5

Tips and tricks
Serveste preparatul cu paine prajita sau lipie calda pentru a inmuia sosul delicios. Painea crocanta completeaza perfect textura cremoasa a oualor si sosul bogat de rosii.
La final, adauga un strop de ulei de masline extravirgin de calitate si presara ierburi proaspete tocate, cum ar fi patrunjel sau busuioc, pentru o nota de prospetime.
Mai mult, reteta poate fi adaptata usor pentru diverse diete, inclusiv vegetariana sau fara gluten, si poate fi completata cu alte legume sau condimente pentru a varia aromele.

Pofta buna!

Ii multumim lui Roxana Blenche pentru reteta de Spanac cu ou!

Spanac cu ou Roxana Blenche

Descopera si alte retete Edenia: