Ciupercile preparate la cuptor completeaza gustul intens al snitelului vienez de porc. Servite alaturi de un sos special de castraveti se transforma intr-un preparat sofisticat.
Ingrediente
- 1 cutie Snitel vienez de porc Edenia 330 g
- 1 punga Ciuperci taiate Edenia 450 g
- 50 g unt
- 3 catei de usturoi
- 30 ml ulei de masline
- 40 ml vin alb sec
- 5 crengute cimbrisor proaspat
- 1 lingura mustar dijon cu boabe
- 70 g castraveti murati cornichon
- 30 g arpagic murat (optional)
- ¼ legatura patrunjel proaspat
- sare, piper
Mod de preparare
1. Asezam bucatile de snitel vienez de porc Edenia congelate pe o tava cu hartie de copt si le introducem in cuptorul preincalzit la 200 °C timp de 10-15 de minute.
2. Intr-o alta tava de cuptor asezam ciupercile taiate Edenia congelate, impreuna cu cimbrisorul, jumatate din cantitatea de unt, ulei de masline, vinul si usturoiul tocat marunt. Asezonam cu sare si piper, apoi introducem in cuptor odata cu snitelul pentru a se contopi aromele.
3. Pentru sosul de castraveti: intr-o tigaie cu putin ulei de masline topim la foc mic untul ramas, apoi adaugam mustarul de dijon boabe si amestecam timp de 2 minute pana la omogenizare. Cand mustarul si untul s-au omogenizat adaugam castravetii murati taiati marunt si gatim inca 2 minute, apoi luam tigaia de pe foc. Optional putem adauga in sos si arpagic murat.
4. Pe o farfurie intinsa asezam un pat de ciuperci scoase din cuptor, apoi snitelul vienez de porc, peste care turnam sosul de castraveti. Presaram deasupra putin patrunjel tocat marunt.
Pofta buna!