Snitelul de curcan Edenia intr-o asociere idilica din punct de vedere nutritional.
Ingrediente
- 1 cutie Snitel de curcan Edenia 330 g
- 1 punga Spanac tocat portii Edenia 450 g
- 50 g unt
- 2 oua
- 1 ceapa taiata cubulete
- 2 linguri ulei de trufe albe
- 150 g cartofi
- 50 g bacon
- 2 catei de usturoi
- 50 g smantana 30%
- 400 ml ulei de floarea soarelui
- sare si piper
Mod de preparare
1. Intr-o tava cu hartie de copt asezam bucatile de snitel de curcan Edenia congelate si introducem tava timp de 15 minute in cuptorul preincalzit la 200 °C.
2. Intr-o tigaie incalzim untul peste care adaugam ceapa taiata marunt. Topim ceapa in unt timp de 5 minute, apoi adaugam spanacul tocat congelat Edenia. Gatim pret de 8-10 minute spanacul, apoi adaugam smantana. Asezonam cu sare si piper.
3. Prajim incet ouale ochiuri intr-un amestec de ulei de floarea soarelui si ulei de trufe albe (4 linguri + 2 linguri). Asezonam cu sare si piper.
4. Taiem baconul in felii egale si le prajim separat intr-o tigaie extrem de incinsa, pentru a elibera excesul de grasime.
5. Spalam si curatam cartofii, apoi ii taiem in fasii lungi si subtiri cu un cutit sau o razatoare speciala. Cartofii gata taiati nu ii spalam, ci ii stergem cu un prosop de bucatarie pentru a nu elimina amidonul din ei. Prajim cartofii impreuna cu cateii de usturoi in baie de ulei la temperatura de 150 – 160 °C. Amestecam in cartofi doar la inceput, apoi ii lasam sa se prinda unii de altii. Masa de cartofi o intoarcem pe ambele parti pentru a fi bine rumenita. Cand aceasta este bine rumenita o scoatem pe hartie de bucatarie pentru a absorbi uleiul.
6. Intr-un bol mediu asezam ca un turn ingredientele gatite in urmatoarea ordine: piureul de spanac, snitelul de curcan, cartofii, oul, iar la final adaugam fasiile de bacon.
Pofta buna!