Sandwich cu spanac, oua de prepelita si parmezan

2017-07-06T11:03:33+00:00
    10 minute     6 portii

 

Spanacul tocat, bogat in vitamine, minerale si fier impreuna cu ouale de prepelita se alatura parmezanului aromat, intr-un sandwich crocant si sanatos, ideal pentru a incepe o zi plina de energie. Clasicul spanac cu oua intr-o interpretare moderna, sanatoasa si rapida.

Ingrediente

  • 1 punga de Spanac tocat portii Edenia 450 g
  • 6 felii prajite de paine integrala, tip toast
  • 6 oua de prepelita
  • 150 g parmezan ras
  • 80 g rosii cherry
  • 1/2 casoleta de chives tocat marunt
  • 20 ml ulei de masline
  • 1 g fulgi de chilly (optional)
  • sare si piper negru dupa gust

Mod de preparare

1. Punem o oala cu apa pe foc si dam apa in clocot. Asezam spanacul tocat Edenia congelat intr-o sita, deasupra oalei cu apa, astfel incat spanacul sa nu atinga apa. Il lasam cca. 6 minute la aburul fierbinte, pana cand se decongeleaza, apoi il scurgem.

2. Punem spanacul intr-un bol si il amestecam cu parmezanul si chives-ul tocat; asezonam cu sare si piper.

3. Ungem feliile prajite de paine cu putin ulei de masline, apoi cu crema de spanac cu parmezan, lasand un gol in mijlocul fiecarei felii, unde asezam ouale de prepelita crude. Optional, asezonam cu fulgii de chilli.

4. Preincalzim cuptorul electric la 160 oC, pe functia cu ventilatie, sau cel pe gaz la aproximativ 3/4 din putere si introducem sandwich-urile, asezate pe o tava cu hartie de copt, timp de 4-5 minute.

5. Le coatem din cuptor si le servim alaturi de cateva rosii cherry taiate pe sfert.

Pofta buna!

shutterstock_244868614

shutterstock_244868620