Salata de fasole galbena cu rosii cherry

2017-01-31T17:59:57+00:00
    15 minute     3 portii

Fasolea galbena crocanta se alatura rosiilor cherry si cubuletelor de branza feta presarate cu oregano si ulei de masline intr-o salata sanatoasa, ideala pentru zilele calde de vara.

Ingrediente

  • 1 punga Edenia Fasole galbena 450 g
  • 100 g rosii cherry
  • 100 g branza feta (pentru varianta de post, putem inlocui branza cu tofu)
  • 1/2 pachet chives
  • 30 ml ulei masline
  • 30 ml suc lamaie
  • 2 g oregano uscat
  • 1 pachet rucola
  • 1 lingurita miere
  • sare, piper

Mod de preparare

1. Intr-o oala cu apa clocotita si sare  punem  fasolea galbena congelata. O lasam la foc mediu timp de 6 minute, pana ce devine crocanta. Apoi fasolea galbena o scurgem  de apa si o lasam  la racit într-un bol.

DSC_4084

2. Rosiile cherry le taiem  jumatati, le punem  peste fasolea galbena si  stropim cu ulei de masline, miere si suc de lamaie. Presaram  deasupra chives-ul tocat dupa care amestecam salata.

3. Inainte de servire, amestecam salata cu rucola.

Asezam salata pe o farfurie si preseram cubulete de feta si oregano.

Pentru varianta de post a acestei retete, putem inlocui branza feta cu tofu.

Pofta buna!