Buchetelele de broccoli si conopida sunt gratinate la cuptor impreuna cu o selectie de branzeturi si un aluat de tarta crocant si auriu. Reteta rapida si gustoasa de quiche este delicioasa si a doua zi si poate fi pusa la pachet pentru serviciu sau scoala. Reteta propusa de Savori urbane.
Ingrediente
Aluat fraged:
- 200 g faina alba
- 100 g unt rece (min. 80% grasime)
- 1 praf de sare
- 1 galbenus crud
- 1-2 lingurite de apa rece
Umplutura:
- 200 g Broccoli Edenia
- 200 g Conopida Edenia
- 3 oua intregi + 1 albus (ramas de la aluat)
- 200 ml smantana dulce pentru gatit (cu 30% grasime)
- sare, piper negru
- 100 g cascaval ras
- 100 g branza tare de capra (sau alta branza la alegere).
Mod de preparare
1. Am inceput cu aluatul. Intr-un castron am asezat faina, untul rece si sarea si le-am faramitat intre degete pana am obtinut un fel de nisip.
2. Am adaugat galbenusul de ou (am pastrat albusul) si l-am omogenizat. Aluatul are nevoie de umiditate asa ca am pus o lingurita de apa rece. Parca incepe sa se lege. Am mai pus un strop de apa rece si am reusit sa formez o bila de aluat. L-am lasat la rece 15 minute.
3. Dupa acest rastimp am asezat-o pe blatul de lucru infainat usor si am intins aluatul in forma circulara, mai mare decat forma mea de copt (care are 28 cm diametru).
4. Am incins cuptorul la 180 C (treapta medie spre inalta la cele cu gaz). Am asezat foaia de aluat in forma de tarta (sau alta forma termorezistenta) si am intepat-o cu furculita. Am avut grija ca si peretii formei sa fie tapetati cu aluat. Am copt aluatul gol timp de 10-12 minute la 180 C (cuptor preincins). Trebuie sa se aureasca usor, nu sa se coaca complet.
6. Intr-un alt castron am asezat smantana dulce impreuna cu cele 3 oua intregi si albusul ramas de la aluat. Am batut compozitia cu un tel si am asezonat-o cu sare si piper. La final am ras si o mana buna de cascaval in ea.
7. Intre timp blatul s-a pre-copt si am putut aseza pe el buchetelele de broccoli si conopida congelate. Le-am raspandit uniform pe suprafata tartei si am turnat peste ele sosul de smantana cu oua.
8. Am imprastiat deasupra si cateva bucatele de branza tare de capra.
9. Bineinteles ca nu am oprit cuptorul in acest rastimp. El a ramas setat la 180 C. Am introdus forma de tarta la copt si am cronometrat fix 25 de minute. Atat a durat la mine coacerea ei, pana ce s-a rumenit usor la suprafata.
10. Aceasta quiche nu poate fi portionata cat este foarte fierbinte. Trebuie asteptat macar 20 de minute.
Se simte foarte subtil aroma de broccoli si conopida, alaturi de cea de branza de capra si cascaval gratinat. Este delicioasa si a doua zi si poate fi pusa la pachet pentru serviciu sau scoala.
Pofta buna!
Reteta propusa de Savori urbane