Reteta de palmieri din aluatul pentru foietaj Edenia, cu doua tipuri de compozitie: pasta de ciuperci cu masline si sos de rosii cu busuioc.
Ingrediente
- ½ pachet de Aluat pentru foietaj Edenia 800 g, decongelat in prealabil, la temperatura camerei
- ½ punga de Ciuperci taiate Edenia 450 g
- 100 g masline
- 2 catei de usturoi
- 400 g rosii
- 1 ramura de busuioc
- 50 ml ulei de masline
- sare si piper
Mod de preparare
1. Intr-o oala cu apa clocotita punem ciupercile congelate Edenia si le fierbem timp de 6 minute, apoi le clatim cu un jet de apa rece si le scurgem de apa.
2. Intr-un vas de blender amestecam ciupercile, maslinele si un catel de usturoi pana obtinem o pasta de culoare neagra.
3. Intr-un alt vas de blender amestecam rosiile, catelul de usturoi ramas si ramura de busuioc pana obtinem o pasta de rosii.
4. Pe suprafata unui tocator de lemn intindem o foaie de aluat de foietaj Edenia, decongelat in prealabil, si il ungem cu ulei de masline folosind o pensula de silicon. Il taiem in doua, pe lungime. Ungem o bucata din aluat cu pasta de ciuperci si masline si pe cealalta cu pasta de rosii. Asezonam cu sare si piper.
5. Rulam aluatul, formand doi cilindri pe care ii introducem in frigider timp de 10 minute. Apoi scotem aluatul si il taiem felii.
6. Intr-o tava cu hartie de copt asezam palmierii si apoi o introducem in cuptorul preincalzit la 180 °C timp de 20-25 minute.
7. Servim palmierii reci drept gustare.
Pofta buna!