Spanacul fin aromat cu nucsoara si parmezan este gatit la cuptor impreuna cu oul perfect. O combinatie clasica pentru un mic dejun sanatos si reinterpretata de Lecturi si arome.
Ingrediente
- 1 punga de Spanac tocat portii Edenia 450 g
- o jumatate de ceapa
- 2Â linguri de ulei de masline
- 4Â linguri de smantana
- 4Â linguri de parmezan ras
- 4Â oua
- 3-4Â linguri de apa
- sare, piper, nucsoara (lemongrass optional)
Mod de preparare
1. Tocam marunt ceapa.
2. Punem intr-o tigaie cele doua linguri de ulei si le incingem.
3. Adaugam ceapa si o lasam la calit jumatate de minut dupa care punem apa si o lasam sa se inabuse inca 3-4 minute dupa care adaugam spanacul congelat Edenia. Nota: Nu decongelam spanacul inainte pentru ca acesta sa isi mentina proprietatile.
4. Lasam sa se gateasca la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana cand spanacul se dezgheata si apa rezultata scade (aproximativ zece minute).
5. Cand este gata luam tigaia de pe foc, adaugam sare, piper, nucsoara, lemongrass, amestecam si lasam sa se raceasca putin.
6. Intre timp pregatim patru forme de ramekin, aprindem cuptorul la 180 de grade si umplem cu apa fierbinte, pe trei sferturi, o tava de marime medie pe care o lasam in cuptorul incins cat umplem formele.
7. Â Punem in fiecare forma de ramekin cate o lingura de smantana apoi doua, trei linguri de spanac (depinde cum incape), presaram peste acesta o lingura de parmezan si apoi oul spart peste care mai presaram putin piper si eventual inca un strop de parmezan.
8. Punem formele de ramekin in tava cu apa fierbinte si dam la cuptor pentru aproximativ 15 (maxim 20 de minute – in functie de cum dorim sa ne iasa oul si de cum coace cuptorul).
9. Cand sunt facute ouale scoatem cu grija tava din cuptor (Atentie: manevrati cu grija pentru ca are apa fierbinte!) si servim imediat, cat sunt calde.
Pofta buna!
Reteta propusa de Lecturi si arome