Orez prajit cu ou si mazare – o reteta de mancare asiatica, cu sos de soia si mazare, oferita de Edith kitchen. O bunatate! 😉
Reteta de orez prajit cu ou si mazare se pregateste rapid din orez basmati sau jasmine si este numai bun de servit la micul dejun, la pranz sau cina, atunci cand esti pe graba.
Pentru a prepara orez prajit cu ou si mazare vom folosi Mazare fina Edenia congelata rapid, la doar cateva ore de la recoltare. Mazarea Edenia isi va pastra intotdeauna culoarea verde si aroma caracteristica, dulce.
Boabele verzi si proaspete de mazare, pe langa faptul ca sunt delicioase, sunt si o sursa importanta de fier si fibre.
Nu se decongeleaza inainte de gatire.
Ingrediente
- 200 g Mazare fina Edenia
- 400 g orez jasmine / basmati fiert si racit bine
- 3 oua mari
- 4 fire ceapa verde
- 2 catei usturoi
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- fulgi chilli
- 2 lingurite de ulei de susan
Mod de preparare
1. Fierbem orezul si il lasam sa se raceasca bine.
2. Incingem 1 lingura de ulei si prajim ouale batute, amestecand cu spatula de lemn continuu pana obtinem jumari rumenite. Le scoatem pe o farfurie.
3. Calim partea alba de la ceapa verde tocata marunt in 1 lingura ulei.
4. Adaugam mazarea, sosul de soia, usturoiul pisat si calim pe foc cca 2 min, amestecand des.
5. Adaugam apoi orezul fiert si racit bine si ouale prajite si mai lasam pe foc inca 2-3 minute, amestecand continuu.
6. Stingem focul si adaugam uleiul de susan.
7. Punem in boluri si presaram deasupra partea verde de la ceapa, tocata marunt, fulgi de chilli si susan.
Buna tare! Ii multumim lui Edith kitchen pentru reteta de Orez prajit cu ou si mazare!
Enjoy!
Descopera si alte retete Edenia: