Extremele din sosul dulce-acrisor puncteaza subiectiv catre delicatetea medalioanelor de pui si a amestecului de porumb Edenia.
Ingrediente
- 1 cutie Medalion pui Edenia 300 g
- 1 punga Amestec cu porumb Edenia 450 g
- 1 lingura unt
- 1 lingura ketchup
- 2 picaturi tabasco
- 1 ceapa
- 80 ml vin alb
- 1 lingurita zahar brun
- 2 catei usturoi
- 100 ml ulei masline
- ¼ lingurita paprika afumata
- 1 lingura otet de mere
- 100 g mozzarella
- sare si piper
Mod de preparare
1. Intr-o tava cu hartie de copt asezam medalioanele de pui Edenia si le introducem timp de 20 minute in cuptorul preincalzit la 200 °C.
2. Pentru sosul dulce acrisor curatam si taiem ceapa si usturoiul cat mai fin. Intr-o tigaie punem uleiul de masline si il incalzim la foc mic, apoi adaugam ceapa si usturoiul impreuna cu lingura de ketchup, otetul de mere, paprika afumata si zaharul brun. Le gatim la foc mic, amestecand cu lingura de lemn. In momentul in care ceapa s-a gatit, oprim focul si transferam amestecul rezultat intr-un pahar de blender. Adaugam untul si cele 2 picaturi de tabasco si blendam pana obtinem un sos fin.
3. Intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline adaugam amestecul cu porumb Edenia congelat si stropim cu vinul alb. Gatim legumele timp de 4-5 minute si asezonam cu sare si piper. Amestecul rezultat il punem intr-o tava, iar deasupra lui presaram mozzarella. Introducem tava in cuptorul setat pe functia grill  pentru 2 minute la 200 °C.
4. Servim medalioanele de pui impreuna cu tot ansamblul oferit de sosul dulce acrisor si de garnitura de amestec cu porumb.
Pofta buna!