Crema de morcovi baby cu anason si ciabatta gratinata

2017-01-31T18:00:54+00:00
    20 minute     3 portii

Daca ar exista o olimpiada de vara a supelor, crema de morcovi baby cu ciabatta ar iesi pe primul loc la toate disciplinele: “rapiditate”, “gust”, “culoare”!

Ingrediente

  • Edenia Morcovi Baby 450 g
  • 2-3 bucati de ciabatta
  • 1 ceapa galbena mare
  • 10 ml ulei de masline
  • 1/4 pachet unt
  • 2 stelute de anason
  • 50 ml smantana lichida
  • 30 g mozzarella
  • optional: 20 g prosciutto
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

1. Intr-o oala medie, punem ceapa tocata impreuna cu uleiul de masline si untul si le calim la foc mediu pana cand ceapa devine sticloasa, apoi adaugam morcovii baby Edenia congelati si calim inca 30 de secunde. Adaugam apa, cat sa acoperim morcovii, sarea, piperul, stelutele de anason si le lasam la fiert timp de 12 minute pana ce morcovii devin moi.

2. Scoatem stelutele de anason si blendam morcovii cu apa in care au fiert, pana ce obtinem o crema fina. Adaugam la final smantana lichida. Optional, pentru un plus de savoare, putem adauga cateva cubulete de prosciutto calit in tigaie.

3. Coacem ciabatta, timp de 6-8 minute, in cuptorul preincalzit la 200 de grade.

4. Taiem ciabatta in felii, le acoperim cu mozzarella rasa si le introducem din nou in cuptor, la 180 oC timp de 3 minute.

    

5.  Scoatem tava din cuptor, cand mozzarella este gratinata.

DSC_4990

6. Turnam crema de morcovi baby intr-un castron, apoi asezam deasupra o felie de ciabatta cu mozzarella gratinata. Adaugam cateva picaturi de smantana lichida si o frunza de busuioc.

Optional, putem adauga pe felia de ciabatta cateva fasii sau cubulete de prosciutto, calite aproximativ 3 minute, in tigaie, la foc mediu.

Pofta buna!