Chiftelute de conopida cu cascaval – reteta

2025-03-04T11:32:07+00:00
    1 ora     4 portii

Flaveur ne propune o reteta delicioasa de chiftelute de conopida cu cascaval.

Chiftelute de conopida cu cascaval combina perfect textura crocanta a conopidei cu gustul savuros al cascavalului topit. Aceste chiftelute sunt o alegere ideala pentru oricine doreste o gustare usoara, un aperitiv apetisant sau chiar un fel principal.

Pentru a prepara chiftelute de conopida cu cascaval vom avea nevoie de Edenia conopida congelata, pe care o putem gasi ușor in orice anotimp, in congelator.

Prin congelarea rapida la cateva ore de la recoltare, conopida isi mentine culoarea alba si gustul intens, usor dulce. Fiecare bucata de conopida congelata Edenia isi pastreaza forma si continutul foarte ridicat de vitamina C.

Nu se decongeleaza inainte de gatire.

Ingrediente

  • 350 g Edenia conopida
  • 150 g cascaval ras (pe razatoarea fina)
  • 1 ou
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingurita patrunjel uscat

Mod de preparare

1. Pentru a prepara chiftelute de conopida cu cascaval gatim conopida la abur pentru 10 minute, apoi o maruntim la robotul de bucatarie sau o pasam cu furculita.Chiftelute-de-conopida-cu-cascaval

2. Amestecam conopida pasata cu restul ingredientelor si lasam compozitia in repaus pentru 5 minute.

3. Ne ungem mainile cu ulei de masline si formam chiftelute rotunde pe care le punem in tava pe hartie de copt.

4. Coacem chiftelutele in cuptorul preincalzit la 190 °C caldura sus si jos fara ventilatie pentru 25 minute, iar in ultimele 5 minute mutam pe functia cu ventilatie pentru a le rumeni.

5. Pastram chiftelutele la frigider si le consumam in max 3 zile.Chiftelute-de-conopida-cu-cascaval-1

Chiftelute de conopida cu cascaval sunt absolut delicioase! Pofta mare!

Ii multumim lui Flaveur pentru reteta de chiftelute de conopida cu cascaval!

Descopera si alte retete cu legume Edenia: