O idee pentru cei care sunt fani bacon! 😊 Edith a pregatit o reteta de broccoli cu sos Alfredo si pe langa faptul ca arata minunat, se prepara si foarte usor! O reteta simpla, rapida, ce poate fi o cina rapida sau un pranz delicios.
Sosul Alfredo este un sos alb, cremos, faimos in bucataria italieneasca, care are ca ingrediente de baza smantana si parmezanul.
Ingrediente
- 150-200 g bacon
- punga de Broccoli Edenia 450 g
- 300 ml smantana pentru gatit
- 2 catei mari de usturoi
- 50 g parmezan ras
- sare, piper
Mod de preparare
1. Lasam broccoli congelat la temperatura camerei vreo 10 minute apoi taiem buchetelele de broccoli in 2-3, pentru a se gati mai repede. Puteti omite acest pas, mai ales daca va place broccoli gatit mai al dente.
2. Intr-o cratita antiaderenta, prajim baconul taiat fasii pana devine crocant sau semicrocant, dupa preferinte.
3. Il scoatem din tigaie si peste uleiul ramas punem broccoli, sare, piper si lasam cratita pe foc iute, amestecand din cand in cand pana cand apa lasata se evapora aproape in totalitate. Adaugam usturoiul si calim inca 2 minute, amestecand.
4. Adaugam smantana pentru gatit si cand da in fiert adaugam parmezanul ras, mai lasam pe foc inca 2 minute, sa se imprieteneasca aromele.
5. Inlaturam de pe foc si presaram deasupra baconul prajit. Mancam cu multa pofta.
Enjoy!
Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta rapida cu broccoli cu sos Alfredo si bacon.Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!
Descopera si alte retete creative cu broccoli Edenia: