Creveti in sos cremos cu usturoi- reteta

2020-07-14T13:03:54+00:00
    15 minute     2 portii

Preparatele din regiunea Toscana se bazeaza pe principiul “pe cat de simplu, pe atat de gustos”. Contin ingrediente usor de gasit, de sezon, si sunt genul de retete ce se gatesc in tigai/oale mari, pentru a aduce impreuna familia, dar si vecinii.

Edith’s Kitchen reinterpreteaza o reteta clasica toscana de creveti in sos cremos, iar rezultatul este delicios! O reteta ce se prepara rapid, numai buna pentru pranz sau cina.

Ingrediente

  • 1 cutie de Creveti rosii de Argentina 250 g (decongelati in prealabil, in frigider)
  • 1 lingura de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 5-6 catei mari de usturoi
  • 7-8 jumatati de rosii uscate in ulei
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 50 g parmezan ras
  • sare, piper dupa gust
  • 1 mana de baby spanac (optional)
  • fulgi chilli (optional)

Mod de preparare

1. Decorticam crevetii (ei sunt doar curatati de intestine), cu grija, sa nu ii rupem.

2. Punem uleiul si untul intr-o cratita/tigaie antiaderenta si adaugam usturoiul taiat felii si il rumenim 1-2 minute, la foc mic, amestecand des, sa nu se arda.

3. Adaugam crevetii si fulgii de chilli (optional) si ii lasam pe foc cca 3-4 minute, intorcandu-i pe ambele parti.

4. Scoatem crevetii din tigaie si adaugam rosiile uscate taiate si le calim 1 minut, adaugam smantana pentru gatit si lasam sa fiarba 1-2 minute.

5. Adaugam parmezanul, omogenizam, apoi adaugam crevetii si spanacul, sare si piper dupa gust.

5. Mai lasam pe foc 3-4 minute, amestecand des. Pentru o cantitate de sos mai mare, si mai lichida, putem folosi 300-400 ml smantana.

6. Servim crevetii in sos cre turoi si rosii uscate cu orez sau paste. Noi am mancat cu orez basmati, a fost delicios!

Pofta buna!

creveti-in-sos-cremos-cu-usturoi-reteta

Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta cu aroma de vacanta. Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!

Descopera si alte retete creative cu creveti Edenia: