Prajitura cu visine si cocos – delicioasa si pufoasa, care se face rapid, doar prin amestecarea ingredientelor intr-un bol. Reteta oferita de Edith kitchen.
Pentru a prepara prajitura cu visine si cocos vom folosi Visine Edenia congelate, fara samburi, disponibile tot anul.
O combinaţie de dulce acrişor, vişinele au mari beneficii pentru sănătate, de la combaterea insomniei si pana la arderea caloriilor.
Vișinele Edenia sunt pline de antioxidanți, vitamina C si antocianine, acele fitochimicale care au un bun efect antiinflamator, încurajând circulația sângelui și contribuind la echilibrarea sistemului nervos.
- 100% visine proaspete
- provine din soiurile cele mai bune de visine
- alese, spalate, curatate de samburi, sortate si congelate rapid
Fructele Edenia sunt proaspete, spalate, curatate, sortate si conservate prin cea mai naturala, sigura si eficienta metoda: congelarea rapida.
Culese la maturitate deplina si congelate imediat dupa recoltare, fructele Edenia pot fi folosite atat congelate cat si decongelate. Sunt ideale atat in preparate dulci, main course sau consumate ca atare, dupa decongelare.
Cu Fructele Edenia te poti bucura de savoarea fructelor preferate in orice sezon si iti dau idei pentru orice preparat. Doar imaginatia este limita!
Gama de fructe Edenia contine 5 sortimente versatile, care se poate consuma ca atare, in retetele de prajituri, pentru bauturi, sau in diverse preparate culinare: Mango bucati, Ananas bucati, Zmeura, Visine si Fructe de padure.
Ingrediente
- 450 g Visine Edenia congelate
- 3 oua
- 200 g faina
- 110 g zahar
- 120 g unt topit
- 100 g nuca de cocos
- 50 g iaurt
- 200 ml lapte
- 1 plic cu praf de copt
- un praf de sare
- vanilie
Cantitati pentru o tava de 23 cm diametru.
Mod de preparare
1. Intr-un bol incapator mixam ouale cu zaharul, sarea si vanilia cca 1 minut.
2. Adaugam untul topit si omogenizam usor cu mixerul.
3. Amestecam iaurtul cu laptele si incorporam amestecul in compozitie.
4. Amestecam faina cu nuca de cocos si praful de copt si le adaugam in compozitie si pe ele, amestecand cu o spatula.
5. La final adaugam visinele (oprim cateva si pentru deasupra), omogenizam bine.
6. Turman compozitia intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt si punem deasupra restul de visine.
6. Punem 2 -3 linguri de lapte deasupra prajiturii in tava, presaram 3 linguri zahar deasupra (prajitura va face o crusta dulce delicioasa).
7. Coacem la cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 40-45 minute pana cand trece testul scobitorii.
Delicioasa! Enjoy!
Ii multumim lui Edith kitchen pentru reteta de Prajitura cu visine si cocos!
Descopera si alte retete cu fructe Edenia: