Flaveur ne propune o reteta savuroasa de mousse de mango, o gustare absolut delicioasa pentru intreaga familie.
Pentru a prepara mousse de mango vom folosi Edenia mango bucati, produs congelat, disponibil tot anul.
Mango este un fruct tropical, din familia drupelor (acele fructe carnoase si zemoase, care au un singur sambure in centrul lor). Numit uneori și “regele fructelor”, mango este unul dintre cele mai consumate fructe la nivel mondial.
De la faptul că iți asigura necesarul unor vitamine esentiale, pana la faptul că iti imbunatatesc digestia, fructele mango Edenia au multe beneficii pentru sanatate.
- 100% fruct proaspat de mango
- provine din soiurile cele mai bune de mango
- curatate, spalate, taiate bucati, sortate si congelate rapid
Nu se decongeleaza inainte de preparare.
Gama de fructe Edenia contine 5 sortimente versatile, care se poate consuma ca atare, in retetele de prajituri, pentru bauturi, sau in diverse preparate culinare: Mango bucati, Ananas bucati, Zmeura, Visine si Fructe de padure.
Ingrediente
- 450 g Mango bucati Edenia
- 300g iaurt grecesc (cu 10% grasime)
- 150 ml lapte de vaca 3.5% grasime
- 1 lingura de zahar sau sirop de artar (in functie de preferinte)
- 2 lingurite rase de agar agar
Mod de preparare
1. Lasam mango sa se decongeleze la temperatura camerei pentru o ora apoi il punem in cana unui blender impreuna cu iaurtul si mixam bine. Pastram mango in blender.
2. Punem laptele intr-o craticioara impreuna cu agarul si zaharul la foc mic.
3. Cand laptele atinge punctul de fierbere, luam de pe foc si turnam compozitia in blender peste mango. Mixam pentru inca vreo 20 de secunde.
4. Turnam compozitia in pahare si bagam la frigider pentru cel putin o ora sa se mai intareasca.
Pofta mare!
Le multumim prietenilor de la Flaveur pentru reteta delicioasa de mousse de mango si te invitam sa descoperi si alte retete minunate pe blog!
Descopera si alte retete cu fructe Edenia: