Desert la pahar cu mango si cocos – reteta

2024-06-25T11:46:21+00:00
    40 minute     6 portii

Desert la pahar cu mango si cocos – o reteta oferita de Edith kitchen un desert racoros, cu crema de branza si iaurt de cocos, usor si rapid de preparat.

Am folosit mango congelat, care este mai la indemana pentru ca, de multe ori, mango proaspat nu este cel mai potrivit de copt.

Pentru a prepara desert la pahar cu mango si cocos vom folosi Edenia mango bucati congelat, disponibil tot anul.

Mango este un fruct tropical, din familia drupelor (acele fructe cărnoase și zemoase, care au un singur sâmbure în centrul lor). Numit uneori și “regele fructelor”, mango este unul dintre cele mai consumate fructe la nivel mondial.

De la faptul că iți asigură necesarul unor vitamine esențiale, până la faptul că iți îmbunătățesc digestia, fructele mango Edenia au multe beneficii pentru sănătate.

  • 100% fruct proaspat de mango
  • provine din soiurile cele mai bune de mango
  • curatate, spalate, taiate bucati, sortate si congelate rapid

Nu se decongeleaza inainte de preparare.

Gama de fructe Edenia contine 5 sortimente versatile, care se poate consuma ca atare, in retetele de prajituri, pentru bauturi, sau in diverse preparate culinare: Mango bucati, Ananas bucati, Zmeura, Visine si Fructe de padure.

Desert-la-pahar-cu-mango-si-cocos-top

Ingrediente

  • 450 g Mango bucati Edenia
  • 50 g zahar
  • 200 crema de branza
  • 40 g zahar pudra
  • 500 iaurt de cocos
  • un praf de sare
  • cca 100 g biscuiti digestivi
  • cocos si mango proaspat pentru deasupra (optional)

Desert-la-pahar-cu-mango-si-cocos

Mod de preparare

1. Punem pe foc mango congelat cu zaharul si fierbem cca 15 minute, amestecand din cand in cand, pana scade lichidul, apoi lasam sa se raceasca.

Desert-la-pahar-cu-mango-si-cocos-1

 

2. Mixam putin crema de branza la temperatura camerei cu 50 g zahar pudra si sarea apoi adaugam iaurtul de cocos (putem folosi un iaurt grecesc cu cocos, care este deja usor indulcit). Adaptam cantitatea de zahar adaugata in crema, dupa preferinte, cu 50 g nu este prea dulce.

3. Punem desertul in pahare sau in recipiente, de preferat care au capac, pentru a le putea depozita in frigider. Daca nu avem, acoperim paharul cu folie de plastic.

4. Sfaramam biscuitii cu mana (sau cu robotul) si punem un strat la baza paharului, apoi punem un strat de crema, un strat de mango preparat mai devreme (care s-a racit intre timp), apoi din nou un strat de crema. Ornam deasupra fie cu mango proaspat, fulgi de cocos si menta sau putem presara biscuiti pisati.

5. Dam la rece minim o ora apoi le savuram cu pofta.

Desert-la-pahar-cu-mango-si-cocos-top

Delicios! Enjoy!

Ii multumim lui Edith kitchen pentru reteta de Desert la pahar cu mango si cocos!

Descopera si alte retete cu fructe Edenia: