Chec cu visine – reteta

2025-03-25T15:58:04+00:00
    1 ora     7 portii

Chec cu visine – reteta de post, rapida si economica, oferita de Edith kitchen.

Pentru a prepara chec cu visine vom folosi Visine Edenia congelate, fara samburi, disponibile tot anul.

O combinaţie de dulce acrişor, vişinele au mari beneficii pentru sănătate, de la combaterea insomniei si pana la arderea caloriilor.

Visinele Edenia sunt pline de antioxidanți, vitamina C si antocianine, acele fitochimicale care au un bun efect antiinflamator, incurajand circulatia sangelui și contribuind la echilibrarea sistemului nervos.

  • 100% visine proaspete
  • provine din soiurile cele mai bune de visine
  • alese, spalate, curatate de samburi, sortate si congelate rapid

Fructele Edenia sunt proaspete, spalate, curatate, sortate si conservate prin cea mai naturala, sigura si eficienta metoda: congelarea rapida.

Culese la maturitate deplina si congelate imediat dupa recoltare, fructele Edenia pot fi folosite atat congelate cat si decongelate. Sunt ideale atat in preparate dulci, main course sau consumate ca atare, dupa decongelare.

Cu fructele Edenia te poti bucura de savoarea fructelor preferate in orice sezon si iti dau idei pentru orice preparat. Doar imaginatia este limita!

Gama de fructe Edenia contine 5 sortimente versatile, care se poate consuma ca atare, in retetele de prajituri, pentru bauturi, sau in diverse preparate culinare: Mango bucati, Ananas bucati, Zmeura, Visine, Capsuni si Fructe de padure.

Chec-cu-visine-5

Ingrediente

  • 250 g Visine Edenia congelate
  • 400 g faina
  • 150 ml suc de portocale
  • 250 ml apa minerala
  • 120 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 10 g praf de copt cu sofran
  • 2 lingurite zahar pudra (optional, pentru decor)
  • 1 lingurita suc de visine (optional, pentru decor)
  • un varf de lingurita de sare
  • vanilie

Chec-cu-visine-1

Mod de preparare

1. Lasam visinele congelate sa se decongeleze intr-o sita, iar sucul scurs nu il aruncam; il vom combina cu zahar pudra pentru a prepara glazura ce va fi turnata deasupra checului.

2. Amestecam intr-un bol incapator apa minerala, sucul, uleiul, sarea, vanilia si zaharul.

Chec-cu-visine-2

3. In alt bol cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam faina peste amestecul lichid, treptat, omogenizand bine.

4. La sfarsit adaugam visinele si amestecam usor.

Chec-cu-visine-35. La final adaugam visinele deasupra.

Chec-cu-visine-4

6. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 50-55 min pana trece testul scobitorii (in ultimele 10 minute putem sa-l acoperim cu o foaie de copt, pentru a nu se rumeni prea mult deasupra).

7. Lasam sa se raceasca in tava 15 minute, apoi scoatem chec-ul pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet inainte de a-l felia.

8. Putem pune deasupra putina glazura facuta din zahar pudra si sucul scurs de la visinele lasate la dezghetat, pe care am pus-o intr-un con mic facut din hartie de copt.

Delicioasa! Enjoy!

Ii multumim lui Edith kitchen pentru reteta de Chec cu visine!

Descopera si alte retete cu fructe Edenia: