Prietenii de la Flaveur ne propun o reteta delicioasa si usor de preparat: bascute cu fructe de padure pufoase si aromate.
Fructele de padure Edenia, dulci si acrisoare, sunt pline de vitamine, antioxidanti și numeroși nutrienți. Sunt 100% fructe de padure proaspete si contin: 25% coacaze rosii, 20% mure, 20% zmeura, 20% coacaze negre, 15% afine. Provin din soiurile cele mai bune si sunt deja curatate, spalate, sortate si congelate rapid. Nu necesita decongelare inainte de preparare!
Gama de fructe Edenia contine 5 sortimente versatile, care se poate consuma ca atare, in retetele de prajituri, pentru bauturi, sau in diverse preparate culinare: Mango bucati, Ananas bucati, Zmeura, Visine si Fructe de padure.
Ingrediente
Aluat:
- 370 g faina alba de grau
- 1 lingura zahar
- 170 g lapte
- 1 ou
- 65 g unt moale
- 7 g drojdie uscata
Umplutura:
- 300 g Fructe de padure Edenia
- 1 lingura zahar
- cca 200 g ricotta
1 galbenus de ou pentru uns
Mod de preparare
1. Aluatul il putem pregati ori la masina de paine pe programul aluaturi dospite, ori la robotul de bucatarie care are functia de aluaturi ori il framantam de mana amestecand toate ingredientele. Lasam aluatul la crescut pentru o ora, la loc caldut, pana isi tripleaza volumul.
2. Fructele de padure, direct congelate, le punem intr-o craticioara antiaderenta la foc mic. Nu adaugam apa pentru ca isi vor lasa propria zeama. Lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, aproximativ 15 minute din momentul in care s-au decongelat complet si si-au lasat zeama. Adaugam si zaharul in momentul in care s-au decongelat si au inceput sa lase zeama. Trebuie sa obtinem consistenta unui gem.
3. Aluatul dospit il impartim in 6 parti egale. Formam bile pe care le punem direct in tava pe hartie de copt. Cu ajutorul unui pahar presam usor fiecare bila astfel incat sa obtinem o gaura in mijloc.
4. Umplem fiecare bascuta cu cate o lingura de branza si o lingura de fructe. Ungem marginile cu galbenus.
5. Coacem bascutele cu fructe de padure in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 25 de minute sau pana incep sa se rumeneasca frumos.
Pufoase si delicioase! Pofta mare!
Ii multumim lui Flaveur pentru reteta delicioasa de bascute cu fructe de padure si te invitam sa ii accesezi blogul pentru mai multe retete gustoase!
Descopera si alte retete cu fructe Edenia:
- Clatite gratinate cu visineÂ
- Smoothie cu ananas si mentaÂ
- Mini tarte cu fructe de padure
- Mango Lassi, bautura indiana racoritoare
- Papanasi cu fructe de padure