Atunci cand iti e pofta de un desert delicios si usor de preparat, poti alege sa faci prajituri din aluat foietaj cu ciocolata. Vestea buna este ca nu trebuie sa ai prea multa experienta in bucatarie pentru a-l realiza. Aluatul trebuie doar taiat patratele si copt, apoi montat impreuna cu frisca si crema de ciocolata. Edith’s Kitchen te invata cum sa-l prepari, pas cu pas.Â
Ingrediente
- 400 g aluat foietaj Edenia
- 300 ml smantana pentru frisca (rece)
- 300 g nutella (la temperatura camerei sau usor incalzita)
- 4-5 patratele de ciocolata
- Optional (pentru ornat): frisca batuta, fructe
Mod de preparare
1. Pregatim intai crema si o tinem la frigider minim 3-4 ore. O putem pregati chiar de seara si o tinem la frigider peste noapte. Mixam smantana rece pana se intareste si adaugam nutella la temperatura camerei apoi mixam bine pana la omogenizare.Â
2. Decongelam in frigider aluatul de foietaj, apoi il lasam 10-15 minute la temperatura camerei si il derulam (il lasam sa se tempereze putin, pentru a nu se crapa).
3. Taiem aluatul in patratele egale si vom obtine 36 bucatele de cca 4-5 cm.
4. Le punem in tava si le coacem la cuptorul preincalzit la 180° C timp de 15 minute.
5. Le lasam sa se raceasca si apoi le desfacem in doua pe orizontala (foietajul se va desface usor in jumatate, capacel si baza).
6. Turnam crema de frisca si nutella intr-un sac pentru ornat prajituri si punem crema in interiorul uneia din jumatatile patratelor de foietaj, si acoperim cu cealalta jumatate, presand usor.
7. Ornam cu ciocolata topita fiecare patratel. Le putem lasa asa, doar cu ciocolata sau putem pune deasupra zmeura, capsuni, felii de mandarine (trebuie sa le punem inainte sa se intareasca ciocolata, pentru a se lipi de prajitura), sau putem pune pe fiecare un mot de frisca.Â
Prajiturile din aluat foietaj cu ciocolata sunt delicioase! Enjoy! 🙂
Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta delicioasa si usor de facut! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!
Descopera si alte retete cu aluat foietaj Edenia: