Placinta rustica umpluta cu telemea – reteta

2020-04-01T15:08:31+00:00
    40 minute     8 portii

Descopera noile foi rustice pentru placinta Edenia intr-o reteta ce-ti va aduce aminte de vacantele la bunici!

Ingrediente

  • 1 pachet de Foi rustice pentru placinta Edenia 400 g, decongelate in prealabil, la temperatura camerei
  • 400 g telemea de vaca
  • 100 g unt topit
  • 3 oua
  • 200 g iaurt gras
  • 1 ceapa rosie sau un fir de praz
  • 4 crengute de oregano proaspat
  • piper

Mod de preparare

1. Lasa la decongelat foile rustice pentru placinta Edenia, la temperatura camerei.

2. Pentru umplutura amesteca 2 oua batute cu telemeaua de vaca, ceapa (prazul) tocata fin, piperul si cateva frunzulite de oregano.

3. Intr-o tava inalta asaza un strat cu 3 foi rustice, unse cu unt topit, apoi distribuie deasupra 1/3 din umplutura.

4. Repeta procesul alternand foile unse cu unt si umplutura. Unge foaia superioara cu untul si oul ramas, batute cu putina apa.

5. Coace placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 25-30 minute, pana devine crocanta si aurie. Placinta se serveste cu iaurt gras presarat cu oregano.

Pofta buna!