Foietajul este mereu la indeamana cand vrem sa pregatim o tarta rapida. Iar astazi avem in meniu mini tarte cu sparanghel, o reteta pregatita de Edith’s Kitchen.
Pe o baza delicioasa si crocanta, avem un sos dulce-acrisor cu mustar, peste care putem adauga si leurda cand suntem in sezon.
Ingrediente
- 1 pachet de Aluat pentru foietaj Edenia 800 g (decongelat in prealabil, in frigider)
- 3 linguri mustar
- 4 linguri sos chilli dulce
- 450 g sparanghel
- legatura de leurda (optional, daca suntem in sezon)
- cca 100 g mozzarela
- 1 ou
Mod de preparare
1. Curatam sparanghelul, indepartam partea lemnoasa de la baza (3-4-5 cm), acolo unde se rupe cand il indoim. Il spalam.
2. Intindem usor cele doua foi de aluat foietaj decongelat, cu facaletul. Taiem din fiecare foaie de aluat dreptunghiuri ceva mai lungi decat sparanghelul.
Sfat: dintr-o foaie putem taia 3 bucati verticale si una orizontala la baza lor. Asta inseamna ca dintr-un pachet de aluat pentru foietaj Edenia vor iesi 8 mini tarte.
3. Crestam cu un cutit ascutit dreptunghiurile de aluat, facand un chenar de jur imprejur (atentie sa nu taiati aluatul de tot).
4. Facem un sos din mustar si sosul de chilli si punem cate o lingura pe fiecare tarta, in strat subtire.
5. Peste sos punem leurda tocata marunt, putina mozzarela rasa, 3 bucati de sparanghel pe fiecare tarta si presaram deasupra piper si mozzarella din belsug.
6. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 20-25 minute. Aceste mini tarte cu sparanghel sunt bune si calde si reci.
Pofta buna! 🙂
Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta de primavara.Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!
Descopera si alte retete aluatul pentru foietaj Edenia:
- Oua ochiuri in foietaj
- Tarta pufoasa cu mascarpone si fructe de padure
- Rulouri cu bacon, rosii si ciuperci