Surprinde-ti invitatii cu acest desert de sarbatoare! Melcii din aluat pentru foietaj, pufosi si aurii, sunt copti cu mere, stafide si scortisoara, apoi stropiti cu reductie de vin fiert, aromat.
Ingrediente
- ½ aluat pentru foietaj Edenia 800 g
- 300 ml vin rosu sec
- 3 mere mari golden
- 40 g zahar brun
- 10 g pudra
- scortisoara
- 10 g stafide aurii
- 1 plic condimente pentru vin fiert
- 50 g unt
- 1 ou
Mod de preparare
1. Curatam merele de coaja si le radem. Le punem apoi intr-o tigaie pe foc, timp de cateva minute, alaturi de scortisoara, stafide, unt si jumatate din cantitatea de zahar brun. Lasam amestecul pe foc pana cand merele incep sa se inmoaie.
2. Intindem pe bancul de lucru una dintre cele doua bucati de aluat foitaj din pachetul Edenia, decongelata in prealabil. Turnam compozitia de mere uniform, pe toata suprafata aluatului. Il rulam si il ungem cu un ou batut.
3. Taiem rulada de aluat in fasii de 3-4 cm grosime si le asezam pe o tava cu foaie de copt. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 grade, timp de 10-15 minute, pana cand melcii se rumenesc.
4. Cat timp melcii sunt in cuptor, pregatim reductia de vin. Fierbem vinul impreuna cu condimente pentru vin fiert, iar dupa ce da in clocot, il lasam pe foc inca 3-4 minute, apoi il strecuram. Intr-un ibric incins, punem doua lingurite de zahar brun si vinul aromatizat. Amestecam din cand in cand, pana cand vinul se reduce si capata consistenta unui sirop mai gros.
5. Asezam pe o farfurie 3 melci, ii presaram cu putina scortisoara si ii stropim cu reductia de vin fiert. Optional, putem presara deasupra si putina nuca zdrobita. Pofta buna!