Ai incercat pana acum un burger din carne de vita Angus Edenia cu ceapa marinata? Daca nu, e musai sa-l testezi. Concureaza pentru titlul de #celmaiburger.
Ingrediente
- 1 cutie Burger din carne de vita Angus Edenia 454 g (contine 4 burgeri)
- 4 chifle cu susan
- 2 cepe rosii medii
- sucul de la 1 lamaie
- 4 felii cheddar/cascaval
- 8 felii bacon
- ¼ casoleta coriandru
- 20 ml ulei de masline
- un cubulet mic de unt
- sare, piper
Mod de preparare
1. Decongeleaza si prepara burgerii din carne de vita Edenia conform instructiunilor de pe ambalaj:
- Intr-o tigaie grill, timp de 8-9 minute, la foc mediu. Intoarce-i ocazional astfel incat sa se rumeneasca pe ambele parti.
- Intr-o tigaie cu ulei incins, timp de 7-8 minute. Intoarce-i ocazional astfel incat sa se rumeneasca pe ambele parti.
- In cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius, intr-o tava cu hartie de copt, timp de 10 minute.
2. Intre timp, amesteca ceapa rosie taiata subtire cu sucul de lamaie si putina sare, apoi las-o la marinat. Optional poti adauga in marinada si cateva frunzulite de coriandru.
3. Intr-o tigaie topeste untul cu putin ulei de masline. Asaza chiflele sectionate in doua in tigaie lasa-le sa se rumeneasca pana devin aurii.
4. Pentru baconul crocant poti folosi tigaia in care s-au rumenit chiflele. Asaza feliile de bacon in tigaia incinsa si gateste-le pana devin rumene. Alternativ, le putem prepara la cuptor: asaza feliile de bacon pe o tava cu hartie de copt timp si introdu-le in cuptorul incins la 190 grate celsius, timp de 8 minute, o data cu bucatile de burger.
5. Asambleaza burgerul: acopera baza chiflei cu ceapa rosie marinata si cateva frunzulite de coriandru proaspat, burgerul din carne de vita Angus Edenia, o felie de cheddar sau cascaval. Completeaza cu felii de jalapeno murat si bacon crocant, apoi aseaza deasupra capacul chiflei.
Enjoy!