Tex-Mex Angus Cheeseburger

2018-08-21T17:55:31+00:00

Ai incercat pana acum un burger din carne de vita Angus Edenia cu ceapa marinata? Daca nu, e musai sa-l testezi. Concureaza pentru titlul de #celmaiburger.

    15 minute     4 portii

Ingrediente

  • 1 cutie Burger din carne de vita Angus Edenia  454 g (contine 4 burgeri)
  • 4 chifle cu susan
  • 2 cepe rosii medii
  • sucul de la 1 lamaie
  • 4 felii cheddar/cascaval
  • 8 felii bacon
  • ¼ casoleta coriandru
  • 20 ml ulei de masline
  • un cubulet mic de unt
  • sare, piper

Mod de preparare

1. Decongeleaza si prepara burgerii din carne de vita Edenia conform instructiunilor de pe ambalaj:

  • Intr-o tigaie grill, timp de 8-9 minute, la foc mediu. Intoarce-i ocazional astfel incat sa se rumeneasca pe ambele parti.
  • Intr-o tigaie cu ulei incins, timp de 7-8 minute. Intoarce-i ocazional astfel incat sa se rumeneasca pe ambele parti.
  • In cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius, intr-o tava cu hartie de copt, timp de 10 minute.

2. Intre timp, amesteca ceapa rosie taiata subtire cu sucul de lamaie si putina sare, apoi las-o la marinat. Optional poti adauga in marinada si cateva frunzulite de coriandru.

3. Intr-o tigaie topeste untul cu putin ulei de masline. Asaza chiflele sectionate in doua in tigaie lasa-le sa se rumeneasca pana devin aurii.

4. Pentru baconul crocant poti folosi tigaia in care s-au rumenit chiflele. Asaza feliile de bacon in tigaia incinsa si gateste-le pana devin rumene. Alternativ, le putem prepara la cuptor: asaza feliile de bacon pe o tava cu hartie de copt timp si introdu-le in cuptorul incins la 190 grate celsius, timp de 8 minute, o data cu bucatile de burger.

5. Asambleaza burgerul: acopera baza chiflei cu ceapa rosie marinata si cateva frunzulite de coriandru proaspat, burgerul din carne de vita Angus Edenia, o felie de cheddar sau cascaval. Completeaza cu felii de jalapeno murat si bacon crocant, apoi aseaza deasupra capacul chiflei.

Enjoy!