Mancarea de pui cu legume si sos de soia la wok preparata de Edith’s Kitchen este alegerea perfecta pentru un pranz rapid. Legumele din amestecul wok: nap suedez, broccoli, morcovi, castane de apa si porumb baby, un mix ideal destinat preparatelor in stil asiatic, ofera o textura usor crocanta mancarii.
Ingrediente
- 450 g Amestec wok Edenia
- cca 400 g piept de pui
- 4-5 linguri sos de soia
- 2 catei mari de usturoi
- 1 ceapa
- 3-4 linguri de ulei
- 1 catel de usturoi
- 4-5 linguri sos teriyaki (sau sweet chilli)
- susan si ceapa verde (optional)
Mod de preparare
1. Taiem pieptul de pui bucati mici (bite-size), il punem intr-o caserola cu capac si turnam peste ele sosul de soia si usturoiul pisat. Omogenizam bine, punem capacul si lasam la marinat in frigider minim 30 min (se pot lasa si peste noapte, pentru un gust mai intens).
2. Calim bucatile de pui marinate intr-un wok sau o tigaie antiaderenta, in 1-2 linguri de ulei, la foc iute, amestecand des pentru cca 10 min sau pana se rumenesc. Scoatem carnea din wok.
3. Stergem wokul, adaugam 1-2 linguri de ulei si calim ceapa taiata solzi, amestecand des, pentru cca 2-3 minute.
4. Adaugam legumele din punga cu amestec wok, 2 linguri de sos de soia si le sotam cca 5-6 minute, la foc iute, amestecand des.
5. Adaugam apoi carnea prajita anterior, sosul teriyaki si ustutoiul pisat. Amestecam sa se imbine aromele timp de 2-3 minute.
6. Optional: pentru un plus de aroma, decoram cu susan usor prajit (prajim cateva linguri de susan intr-o tigaie antiaderenta si il tinem intr-o cutie acoperita cu capac) si cu ceapa verde taiata marunt.
7. Servim alaturi de orez alb fiert.
Reteta de pui cu legume si sos de soia la wok este gata! Pofta buna! 🙂
Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta aromata, in stil asiatic! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!
Descopera si alte retete rapide cu mazarea fina Edenia: