Coquelet in papiota cu cartofi, ciuperi si ierburi de provence, o reteta simpla dar nemaipomenit de gustoasa. Carnea gatita in papiota iese aromata si foarte frageda, iar Flaveur ne arata pasii pentru a obtine acest preparat gustos.
Ingrediente
- 1 Coquelet de Bretagne Edenia 550 g (decongelat in prealabil)
- 4-5 cartofi
- 300 g ciuperci intregi sau putem folosi ciuperci taiate Edenia 450 g
- ulei de masline
- boia dulce
- ierburi de Provence
Mod de preparare
1. Ungem puiul (decongelat in prealabil fie la frigider peste noapte, fie in cuptor, pe functia de decongelare) cu ulei de masline si presaram boia si ierburi de Provence.
2. Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Curatam si ciupercile si le taiem in doua daca sunt mari. Daca folosim ciuperci taiate Edenia, le decongelam inainte intr-o sita la aburi si lasam apa sa se scurga.
3. Punem cartofii si ciupercile intr-un bol si stropim totul cu ulei de masline apoi presaram condimente. Amestecam bine cu mana astfel incat sa fie bine totul acoperit de ulei si condimente.
4. Pregatim o tava cu hartie de copt. In mijlocul hartiei de copt punem puiul iar de jur imprejur cartofii si ciupercile. Deasupra punem alta hartie de copt si sigilam marginile de prima hartie de copt.
5. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 190 °C pentru o ora.
Coqueletul cu cartofi si ciuperci in papiota este gata! Pofta buna! 🙂
Ii multumim lui Flaveur pentru aceasta reteta potrivita atat pentru adulti, cat si pentru cei mici! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei de preparate healthy si hranitoare pentru bebelusi, copii si adulti!
Descopera si alte retete cu coquelet de Bretagne Edenia:
- Coquelet cu mustar si smantana la cuptor
- Coquelet umplut cu migdale la cuptor
- Coquelet in sos bbq cu broccoli