Edith’s Kitchen a preparat o reteta mai neconventionala: Coquelet cu mustar. Sosul cremos si acrisor cu mustar, lapte, smantana, cimbru si usturoi, merge perfect in combinatie cu carnea de pui fina si frageda a Coqueletului de Bretagne Edenia. Ca si garnitura, Edith ne recomanda cartofi dulci pai si o salata verde cu ceapa verde. Contrastul dintre sosul acrisor si cartofii dulci este nemaipomenit!
Ingrediente
- 1 Coquelet de Bretagne Edenia 550 g
- 1-2 linguri de ulei
- cca 150 ml lapte
- 200 ml smantana pentru gatit
- 4 catei de usturoi
- 3-4 linguri de mustar
- 2 crengute de cimbru
- sare si piper dupa gust
- ceapa verde pentru garnisit (optional)
- Cartofi dulci pai Edenia 450 g
1. Dezghetam coqueletul (se poate lasa peste noapte in frigider) si il lasam cca 30 minute la temperatura camerei.
2. Il curatam si il parlim, il saram la exterior, punem o crenguta de cimbru si un catel de usturoi in interior si il punem intr-o tava nu cu mult mai mare decat el (daca tava nu este antiaderenta, se adauga si ulei pe fundul ei).
3. Il ungem cu putin ulei, presaram cibru si piper deasupra si il coacem la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru cca 20 minute, dupa care il intoarcem si il lasam inca 20 minute.
4. Intre timp facem si sosul: amestecam mustarul cu laptele si smantana, cimbrul si usturoiul tocat marunt.
5. Dupa cele 20 de minute, turnam sosul in tava, pe langa pui si coacem 10 minute, apoi intoarcem puiul pe cealalata parte si coacem inca 10 minute.
6. Scoatem din cuptor si adaugam putina ceapa verde tocata foarte marunt (optional).
7. Pentru garnitura de cartofi, punem in cuptorul preincalzit la 200 °C pentru cca 25 de minute cartofii dulci pai Edenia.
Coqueletul cu mustar si smantana la cuptor si garnitura de cartofi dulci pai sunt gata! Pofta buna! 🙂
Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta plina de aroma! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!
Descopera si alte retete cu Coquelet de Bretagne Edenia:
- Coquelet de bretagne cu legume glasate
- Coquelet umplut cu migdale la cuptor
- Coquelet in sos bbq cu broccoli