Balsamic mayo Angus burger

2018-11-06T10:39:02+00:00

O reteta clasica de burger din carne de vita Angus de la Edenia, cu un sos de maioneza usor reinterpretat. Experimenteaza si creeaza #celmaiburger.

    15 minute     4 portii

Ingrediente

  • 1 cutie Burger din carne de vita Angus Edenia  454 g (contine 4 burgeri)
  • 4 chifle cu susan
  • 1 ceapa rosie
  • 1 rosie
  • 4 frunze de salata creata/verde
  • 2 linguri de maioneza
  • 1 lingura de reductie de otet balsamic
  • 20 ml ulei de masline
  • un cubulet mic de unt
  • sare, piper

Mod de preparare

1. Decongeleaza si prepara burgerii din carne de vita Angus Edenia conform instructiunilor de pe ambalaj:

  • Intr-o tigaie grill, timp de 8-9 minute, la foc mediu. Intoarce-i ocazional astfel incat sa se rumeneasca pe ambele parti.
  • Intr-o tigaie cu ulei incins, timp de 7-8 minute. Intoarce-i ocazional astfel incat sa se rumeneasca pe ambele parti.
  • In cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius, intr-o tava cu hartie de copt, timp de 10 minute.

2. Intre timp, pentru sosul balsamic mayo, amesteca maioneza cu reductia de otet balsamic, apoi asezoneaza sosul cu putina sare si piper.

3. Feliaza rosia impreuna cu ceapa si spala bine salata, tapetand frunzele cu un servet de hartie absorbant.

4. Intr-o tigaie topeste untul cu putin ulei de masline. Asaza chiflele sectionate in tigaie lasa-le sa se rumeneasca pana devin aurii.

5. Asambleaza burgerul: acopera baza chiflei cu sosul balsamic mayo, o frunza de salata verde impreuna cu rondele de ceapa rosie, apoi se adauga burgerul din carne de vita Angus Edenia si o felie de rosie. Unge si capacul chiflei cu putin balsamic mayo si asaza-l deasupra burgerului construit.

Enjoy!