Tarta cu mango si ciocolata alba – reteta

2024-12-17T11:36:55+00:00
    3 ore     8 portii

Tarta cu mango si ciocolata alba  – o tarta incredibil de buna, ornata de sarbatoare, dar pe care o putem face fara acest decor festiv, cu orice ocazie, pentru ca este absolut delicioasa.  Aceasta reteta ne este  oferita de Edith kitchen.

Recomandam sa nu folositi biscuiti digestivi pentru ca sunt mai dulci si tarta va iesi prea dulce. Puteti folosi biscuiti populari sau biscuiti cu unt.  In stratul de mango nu punem deloc zahar pentru ca ciocolata alba este oricum foarte dulce.

Pentru a prepara aceasta reteta folosim Mango bucati Edenia.

Mango este un fruct tropical, din familia drupelor (acele fructe carnoase si zemoase, care au un singur sambure in centrul lor). Numit uneori si “regele fructelor”, mango este unul dintre cele mai consumate fructe la nivel mondial. De la faptul ca iti asigura necesarul unor vitamine esentiale, pana la faptul ca iti imbunatatesc digestia, fructele Mango Edenia au multe beneficii pentru sanatate.

Gama de fructe Edenia contine 5 sortimente de fructe proaspete, spalate, curatate, sortate si conservate prin cea mai naturala, sigura si eficienta metoda: congelarea rapida. Culese la maturitate deplina si congelate imediat dupa recoltare, fructele Edenia pot fi folosite atat congelate, cat si decongelate. Sunt ideale atat in preparate dulci, main course sau consumate ca atare, dupa decongelare. Fructele provin din soiurile cele mai bune, cu gustul cel mai intens si savuros, iar prin congelare rapida, individuala, fruct cu fruct, isi pastreaza intacte vitaminele si nutrientii, iar gustul este desavarsit de fructe deplin coapte.

Cu Fructele Edenia te poti bucura de savoarea fructelor preferate in orice sezon si iti dau idei pentru orice preparat. Doar imaginatia este limita! Fructele din gama de fructe Edenia nu sunt modificate genetic, sunt vegane, fara gluten sau fara zahar adaugat. Incercati-le pe toate: Visine, Mango, Ananas, Zmeura, Fructe de padure.

Tarta-cu-mangi-si-ciocolata-alba-P

 

Ingrediente

  • 400 g Mango Edenia
  • 200 g biscuiti
  • 100 g unt topit
  • 3 linguri de lapte
  • o foaie de gelatina
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 ml smantana lichida

Cantitati pentru o tava de 20 cm diametru.

Mango-in-tigaie-L

Mod de preparare

1. Punem pe foc mango congelat si fierbem amestecand din cand in cand cca 15 minute.

2. Indepartam de pe foc si adaugam foaia de gelatina pe care initial am hidratat-o in apa rece 2-3 minute si am stors-o bine si amestecam pana se dizolva.

3. Lasam sa se raceasca putin si il pasam cu blenderul de mana.

Piure-mango-L

4. Maruntim biscuitii in robotul de bucatarie, ii rasturam intr-un bol si turnam peste ei untul topit si laptele si omogenizam bine.

Biscuiti-zdrobiti-L

5. Punem compozitia obtinuta intr-o tava de tarta si cu mainile sau cu o lingura presam bine, inclusiv pe peretii tavii. Putem folosi o tava cu fundul detasabil ca sa scoatem usor din tava. Daca folosim o tava normala va trebui sa taiem tarta si sa scoatem feliile.  Punem peste crusta piureul de mango care s-a racit intre tmp si dam la frigider acoperita cu o farfurie.

Blat-tarta-P

6. Punem ciocolata alba rupta bucati si smantana lichida intr-un bol pe care il punem pe baie de aburi (atentie, sa nu atinga apa) si amestecam pana se topeste toata ciocolata.

7. Turnam amestecul de ciocolata si smantana peste stratul de piure de mango si dam la frigider minim 2 ore sau pana a doua zi.

8.  Punem intr-o craticioara mica 2 linguri de zahar in 3 linguri de apa si le punem la fiert, amestecand pana se topeste zaharul. Punem fructele si crengutele de rozmarin in lichidul format si acoperim pe toate partile. Le punem pe un gratar sa se usuce, apoi le dam prin zahar.

Decor-fructe-P

9. Ornam cu coacaze si rozmarin glazurate cu zahar si cubulete de mango.

Recomandam sa ornati tarta cu 1-2 ore maxim inainte de a fi servia (daca o serviti la o masa festiva). Zaharul incepe sa se topeasca dupa ce sta la frigider mai multe ore.

Tarta-cu-mango-si-ciocolata-alba-coapta-L

Delicioasa! Enjoy!

Ii multumim lui Edith kitchen pentru reteta de Tarta cu mango si ciocolata alba!

Nota: Cantitati pentru o tava de 26-28 cm: 500 g mango Edenia, 350 g biscuiti, 150 g unt topit, 5 linguri lapte, 2 foi de gelatina, 150 g ciocolata alba, 80 ml smantana lichida.

Descopera si alte retete Edenia: