Tapioca cu capsuni, afine si banane la cuptor – reteta

2021-03-09T14:58:39+00:00
    1 ora     4 portii

Flaveur ne arata unul din modurile in care putem incorpora faina de tapioca intr-o prajitura fresh cu fructe:  tapioca cu capsuni, afine, banane si fulgi de cocos. Un desert light si sanatos, numai bun pentru orice moment al zilei.

Tapioca este o pasta bogata in amidon, obtinuta din radacina arbustului tropical Manioc, ce este potrivita atat pentru o dieta gluten free, dar si una bogata in fier. Nu in ultimul rand este un ingredient perfect pentru budinci sau prajituri delicioase cu fructe.

Ingrediente

  • 3 portii de 125 g de mix de fructe Smoothie Red Strenght Edenia 500 g
  • 750 ml lapte (de vaca sau vegetal)
  • 180 g tapioca (faina)
  • 1 lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
  • 4 oua
  • 3 linguri fulgi de cocos
  • unt sau ulei de cocos pentru uns vasul ceramic

Mod de preparare

1. Amestecam bine laptele cu tapioca intr-un vas si apoi il bagam in frigider pentru 3 ore.

2. Scoatem vasul din frigider, adaugam zaharul, ouale si fulgii de cocos, amestecandu-le cu o furculita.

3. Ungem cu unt un vas rotund, mai inalt, cu diametrul de 25 cm si apoi turnam compozitia. La final, presaram deasupra fructele congelate, presandu-le usor pentru a intra in compozitie.

4. Bagam vasul in cuptor pe pozitia de jos, setam la 190 grade °C, caldura sus-jos, fara ventilatie si lasam pentru aproximativ 50 de minute sau pana se rumeneste usor deasupra.

Tapioca cu capsuni, afine, banane si fulgi de cocos este gata. Pofta buna!

tapioca-cu-capsuni-la-cuptor-reteta

Ii multumim lui Flaveur pentru aceasta reteta cu fructe! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei de retete pentru cei mari si cei mici.

Descopera si alte retete cu mixurile de fructe pentru smoothies Edenia: