Crumble de visine cu cocos – reteta

2022-07-25T12:08:12+00:00
    50 minute     4 portii

Crumble – un desert rapid, delicios, foaaarte versatil, ideal pentru vara si nu numai. Cea mai usoara varianta atunci cand gatim acest desert este sa folosim fructe congelate, mai ales in cazul visinelor, care deja sunt curatate de samburi. Edith kitchen ne invata azi cum sa pregatim crumble de visine cu cocos, de-li-cios!

Ingrediente

  • 1 punga intreaga 450g Visine Edenia 
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de amidon
  • 80g unt topit
  • 70g faina
  • 50g zahar
  • 4 linguri fulgi de cocos
  • 30g fulgi de ovaz
  • 1 varf de lingurita de sare

Mod de preparare

1. Intr-un bol mai mare amestecam zaharul si amidonul peste care turnam visinele si continuam sa amestecam. Visinele nu necesita decongelare inainte de preparare.

2. Luam o tava mica, de cca. 25*15 cm pe care o ungem bine cu unt si apoi asezam visinele in ea.

3. Intr-un alt bol amestecam faina, fulgii de cocos, fulgii de ovaz, zaharul si sarea si adaugam peste ele untul topit. Omogenizam pana obtinem un aluat asemanator nisipului ud.

4. Presaram amestecul peste visinele din tava si o introducem apoi in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 40 minute, pana cand fructele incep sa faca mici bule pe langa crumble.

5.  Lasam sa se raceasca complet inainte de servire. Putem manca crumble-ul cu inghetata de cocos, de vanilie sau simplu, pentru ca este delicios!

Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta!

Gama de fructe Edenia contine 5 sortimente diferite, deja curatate, spalate, taiate bucati, sau curatate de samburi, sortate si conservate prin cea mai naturala, sigura si eficienta metoda: congelarea rapida. Fructele Edenia sunt sortimente versatile care se poate consuma ca atare, in retetele de prajituri, pentru bauturi, sau in diverse preparate culinare: Mango bucati, Ananas bucati, Zmeura, Visine si Fructe de padure.

Vezi si alte retete cu fructe Edenia: