Cheesecake cu mango si cocos – aromat si delicios, preparat la rece, acest desert imbina aromele exotice intr-o combinatie irezistibila, fiind atat racoros, cat si incredibil de gustos. Un rasfat simplu si delicios, oricand ai pofta de ceva special! Reteta de cheesecake cu mango si cocos ne este oferita de Edith kitchen.
Pentru a prepara aceasta reteta folosim Mango bucati Edenia.
Mango este un fruct tropical, din familia drupelor (acele fructe carnoase si zemoase, care au un singur sambure in centrul lor). Numit uneori si “regele fructelor”, mango este unul dintre cele mai consumate fructe la nivel mondial. De la faptul ca iti asigura necesarul unor vitamine esentiale, pana la faptul ca iti imbunatatesc digestia, fructele Mango Edenia au multe beneficii pentru sanatate.
Gama de fructe Edenia contine 6 sortimente de fructe proaspete, spalate, curatate, sortate si conservate prin cea mai naturala, sigura si eficienta metoda: congelarea rapida. Culese la maturitate deplina si congelate imediat dupa recoltare, fructele Edenia pot fi folosite atat congelate, cat si decongelate. Sunt ideale atat in preparate dulci, main course sau consumate ca atare, dupa decongelare. Fructele provin din soiurile cele mai bune, cu gustul cel mai intens si savuros, iar prin congelare rapida, individuala, fruct cu fruct, isi pastreaza intacte vitaminele si nutrientii, iar gustul este desavarsit de fructe deplin coapte.
Cu Fructele Edenia te poti bucura de savoarea fructelor preferate in orice sezon si iti dau idei pentru orice preparat. Doar imaginatia este limita! Fructele din gama de fructe Edenia nu sunt modificate genetic, sunt vegane, fara gluten sau fara zahar adaugat. Incercati-le pe toate: Visine, Mango, Ananas, Zmeura, Fructe de padure, Capsuni.
Ingrediente
Pentru jeleul de mango:
- 550 g Mango Edenia
- 80 g zahar
- 2 si 1/2 foi gelatina (cca 5 g)
Pentru crema:
- 500 g crema de branza
- 500 g iaurt grecesc cu cocos
- 50 g zahar pudra
- vanilie
- un praf de sare
- 10 g de gelatina (5 si 1/2 foi)
Pentru crusta:
- 220 g biscuiti digestivi
- 4 linguri de fulgi de cocos
- 120 g unt
Cantitati pentru o tava de 21 cm diametru.
Mod de preparare
1. Facem intai crusta. Maruntim biscuitii impreuna cu fulgii de cocos in robotul de bucatarie, ii rasturnam intr-un bol si turnam peste ei untul topit si laptele si omogenizam bine.
2. Punem compozitia obtinuta intr-o tava de tarta cu peretii detasabili si cu mainile sau cu o lingura presam bine intr-un strat uniform, apoi dam la frigider.
3. Pentru crema mixam intr-un bol crema de branza la temperatura camerei cu iaurtul, cocosul, zaharul pudra, vanilia si un praf de sare.
4. Inmuiem foile de gelatina in apa timp de 2-3 minute, le stoarcem bine si le dizolvam in 3-4 linguri de lapte incalzit in prealabil.
5. Peste compozitia cu gelatina adaugam 4-5 linguri din compozitia de crema de branza si iaurt preparata anterior, omogenizam si o adaugam apoi peste intreaga cantitate de crema de branza. Mixam putin sa se omogenizeze.
6. Turnam crema peste blatul de biscuiti pregatit anterior si dam din nou la frigider pana preparam jeleul de mango.
7. Punem pe foc mango congelat impreuna cu zaharul si fierbem amestecand din cand in cand, cca 15 minute.
8. Indepartam de pe foc si adaugam gelatina pe care initial am hidratat-o in apa rece 2-3 minute si am stors-o bine.
9. Amestecam pana se dizolva. Lasam sa se raceasca putin si il turnam peste cheesecake in tava.
10. Dam tava la frigider pentru minim 3 ore, de preferat peste noapte.
Delicioasa! Enjoy!
Ii multumim lui Edith kitchen pentru reteta de Cheesecake cu mango si cocos!
Descopera si alte retete Edenia:
- Tiramisu cu zmeura
- Tort cu vanilie si zmeura
- Biscuiti cu zmeura
- Papanasi cu fructe de padure
- Budinca cu piure de mango