Musaca cu cartofi – reteta

2025-01-22T16:30:51+00:00
    1.5 ore     6 portii

Musaca cu cartofi  – este un preparat traditional din bucataria balcanica si orientala, fiind popular in Romania si alte tari din regiune. Este un fel de mancare consistent si savuros, care combina straturi de cartofi cu carne tocata, legume si smantana sau sos Bechamel. Poate cea mai gustoasa dintre retetele de musaca cu cartofi este cea in care se folosesc cartofi prajiti, iar  Edith kitchen ne-a pregatit o reteta foarte usor de preparat.

Pentru a prepara aceasta reteta folosim Potato Slices Edenia. Rondelele de cartofi au o textura crocanta la exterior si moale la interior, sunt ideale pentru a fi savurate alaturi de sosurile preferate sau pentru a fi integrate in retete inventive si apetisante. Fie ca le servesti ca o gustare delicioasa, alaturi de o bautura racoritoare, sau ca o garnitura rafinata pentru felurile principale, rondelele de cartofi vor aduce un plus de eleganta si rafinament fiecarei mese.

Gama de cartofi Edenia contine 3 sortimente: Curly fries, Potato slices si Potato tots.  Cartofii sunt o sursa excelenta de carbohidrati, fibre si vitamine esentiale precum vitamina C, vitamina B6 si potasiu. Datorita continutului ridicat de carbohidrati, cartofii ofera energie rapida si sustenabila, fiind o optiune ideala pentru mentinerea nivelului de energie pe tot parcursul zilei. Consumul de cartofi poate ajuta la mentinerea senzatiei de satietate, fiind un aliment reconfortant si hranitor.

Musaca-cu-cartofi-P

Ingrediente

  • 600 g Potato slices Edenia
  • cca 1 kg carne tocata
  • 3 cepe mari
  • un morcov mare
  • cca 500 ml suc de rosii
  • sare, piper

Pentru deasupra

  • 3 oua
  • 3 -4 linguri de smantana sau iaurt

Cantitati pentru o tava de 20 x 25 cm.

Mod de preparare

1. Cat pregatim carnea, lasam rondelele de cartofi la decongelat. Prajim carnea tocata intr-o tigaie (fara a adauga grasime) cu sare si piper pentru cca 15 – 20 minute, amestecand des, acoperit cu capac la inceput, pana se evapora toata apa.

2. Adaugam ceapa tocata marunt si sare si lasam la calit cca 5 minute, amestecand, apoi adaugam si morcovul ras pe razatoarea mare.

3. Intr-o tava punem un rand de cartofi prajiti, punem cateva linguri de sos de rosii, peste ele punem carnea in strat uniform si deasupra restul rondelelor de cartofi.

asezare-ingrediente-in-tava-P

4. Presaram sare si piper si turnam restul de suc de rosii (daca mai este nevoie, il diluam cu 100 ml apa).

musaca-cu-cartofi-pregatitaa-L

5. Coacem musacaua la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru cca 40 de minute.

6. Batem ouale cu iaurtul/smantana si le turnam peste musaca (dupa ce a stat cele 40 minute la cuptor) si lasam la cuptor inca 10 minute.

musaca-in-tava-cu-smantana-L

O savuram cu iaurt deasupra, muraturi sau salata.

musaca-cu-cartofi-L

Delicioasa! Enjoy!

Ii multumim lui Edith kitchen pentru reteta de Musaca cu cartofi!

Descopera si alte retete Edenia: