Poulet Jaune cu lamaie la slow cooker si bastonase de legume

2018-10-17T13:54:03+00:00
    3,5 ore     4 portii

Printesa Urbana ne invita sa preparam un pui sanatos intr-un mod foarte gustos. Te invitam sa descoperi cum a gatit Ioana noul Poule Jaune Fermier D’Auvergne Edenia. Reteta este mai jos, iar impresiile ei despre acest pui le gasesti aici.

Ingrediente

  • un pui Poulet Jaune Fermier D’Auvergne Edenia 1,5 kg (decongelat in prealabil, in frigider)
  • 3 lamai
  • 3 capatani de usturoi
  • 100 g unt
  • cateva fire de cimbru / rozmarin
  • sare si piper dupa gust
  • 6-7 ciuperci (optional)
  • pentru bastonasele de legume: telina, pastarnac, cartof dulce, cartof alb, 2-3 linguri de ulei de masline, ierburi aromatice si parmezan

Mod de preparare

1. Decongelam in prealabil la frigider puiul Edenia, il clatim si il stergem cu servete de hartie. Ii strecuram pe sub piele cateva bucatele mici de unt (da un gust excelent carnii). Presaram peste el cimbru si in interior adaugam o jumatate de lamaie si o capatana de usturoi. Preseram si putina sare si piper.

2. In vasul de slow-cooker punem pe fund o lamaie taiata pe jumatate (cu varfurile taiate, sa stea jumatatile drepte, ca niste masute) si o capatana de usturoi taiata in jumatati, sa stea pe ele puiul. Altfel se lipeste carnea de fundul oalei.

3. Punem puiul in vas, accesorizat cu cateva felii de lamaie si crengute uscate de cimbru sau rozmarin. Nu este nevoie sa adaugam neaparat lichid, pentru ca puiul lasa zeama destula.  Punem capacul si lasam oala 3 ore pe high, fara sa o deschidem.

4. Cat timp puiul se gateste la slow cooker, putem face la cuptor in 15 minute ciuperci si bastonase de legume: telina, pastarnac, cartof dulce si cartof alb, date prin ulei de masline, ierburi si parmezan si puse intr-o tava pe o foaie de copt, cu spatiu intre ele.

5. Scoatem puiul din oala si il punem 15 minute la cuptor, la 200 de grade C, cu ventilatorul pornit, sa prinda putina crusta.

6. In timpul asta scadem intr-un ibric zeama de pui ramasa in oala cu putin unt, lamaie si usturoi si obtinem un sos cremos.

Pofta buna!

Iar la final, daca mai ramane pui, Ioana ne da si o idee pentru sanwich-uri 🙂 – desfacem carnea fasii si o punem putin la cuptor. Apoi o punem intre doua felii de paine, alaturi de un strat generos de humus de casa, salata verde, putina telemea de capra si ardei gras.

Ii multumim lui Ioanei pentru aceasta reteta delicioasa si va invitam sa ii vizitati blogul pentru si mai multe idei!