Flaveur ne propune o reteta delicioasa de coquelet cu lamai si rosii cherry, un preparat rafinat, plin de arome proaspete, perfect pentru un pranz special sau o cina eleganta in familie.
Pentru a prepara coquelet cu lamai si rosi cherry vom avea nevoie de Edenia coquelet congelat.
Specialitate frantuzeasca cu traditie, coquelet Edenia este un puisor de ferma, crescut in Franta. Este renumit pentru gustul lui autentic, de pui de tara. Fiind hranit cu porumb, are o culoare usor galbuie.
Bucura-te din nou de gustul puiului de tara cu Coquelet Edenia!
Se decongeleaza in frigider cu 12 ore inainte de a fi pregatit.
Ingrediente
- 1 puisor Edenia coquelet
- 250 g rosii cherry
- 1 ceapa mica
- 2-3 catei usturoi
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare
1. Tocam ceapa si usturoiul marunt. Rosiile cherry le taiem in doua. Punem legumele pe fundul unui vas ceramic. Deasupra lor punem puiul care a fost decongelat in prealabil la frigider. Taiem din lamaie 3-4 feliute iar restul il stoarcem deasupra puiului, apoi stropim cu ulei de masline.
2. Acoperim puiul cu feliile de lamaie si introducem vasul in cuptor la 210 grade, caldura sus-jos, fara ventilatie, pentru 45 de minute.
Gata o friptura delicioasa de coquelet cu lamai si rosii cherry care merge de minune cu un piure de cartofi dulci sau piure de broccoli. Pofta mare!
Ii multumim lui Flaveur pentru reteta de coquelet cu lamai si rosii cherry!
Descopera si alte retete cu legume Edenia:
- Chiftelute de conopida cu legume
- Chiftelute cu conopida si broccoli
- Chiftelute coapte de conopida
- Bors cu file de biban si amestec Hawaii