Flaveur combina morcovii baby Edenia si smantana intr-o gustare sanatoasa, dar plina de savoare: chec de morcovi cu o textura densa, usor umeda si cu un gust condimentat. O gustare consistenta, numai buna pentru cei mici sau pentru diminetile grabite.
Ingrediente
- 1 punga morcovi baby Edenia 450 g
- 4 oua
- 200 g smantana cu 20% grasime
- 70 g faina alba de grau
- 1 catel de usturoi pisat sau usturoi granulat
- 1 jumatate lingurita curcuma
- patrunjel si busuioc dupa gust
- unt pentru uns vasul
Mod de preparare
1. Gatim morcovii la abur pentru 15 minute si apoi ii pasam cu blenderul pentru a obtine un piure fin.
2. Punem intr-un bol piureul de morcovi cu ouale batute, smanatana, faina presarata, usturoiul si condimentele si amestecam cu un tel.
3. Ungem un vas de chec cu unt (putem folosi yena) si punem compozitia.
4. Bagam vasul in cuptorul preincalzit la 190 grade °C, caldura sus-jos fara ventilatie, si lasam pentru 45-50 minute.
5. Scoatem vasul de la cuptor si lasam la racit. Apoi feliem checul in portii generoase si ne bucuram de el :). Este delicios!
Checul de morcovi cu smantana se pastreaza la frigider pentru 2-3 zile si merge de minune la micul dejun.
Ii multumim lui Flaveur pentru aceasta reteta chec de morcovi si smantana! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei de retete pentru cei mari si cei mici.
Descopera si alte retete cu morcovii baby Edenia: