Edith kitchen ne propune o reteta delicioasa de chiftelute de conopida cu parmezan.
Chiftelute de conopida cu parmezan, delicioase, cu putine ingrediente, se fac foarte usor. Folosim conopida congelata, morcov si mult parmezan, turmeric pentru culoare si proprietatile antioxidante si pesmet panko pentru extra crocanteala. Le putem manca fie ca atare fie langa o salata sau piure de legume.
Pentru a prepara chiftelute de conopida cu parmezan vom avea nevoie de Edenia Conopida congelata, pe care o putem gasi ușor in orice anotimp, in congelator.
Prin congelarea rapida la cateva ore de la recoltare, conopida isi mentine culoarea alba si gustul intens, usor dulce. Fiecare bucata de conopida congelata Edenia isi pastreaza forma si continutul foarte ridicat de vitamina C.
Nu se decongeleaza inainte de gatire.
Ingrediente
- 450 g Edenia Conopida
- 2 oua
- 1 morcov
- 100 g parmezan ras
- 4-5 linguri pesmet
- 4-5 linguri de pesmet Panko sau pesmet simplu
- 1/2 lingurita turmeric (optional)
- sare
- piper
Mod de preparare
1. Lasam conopida la decongelat, o taiem bucati mai micute si o dam prin robotul de bucatarie. Apoi o stoarcem putin de apa.
2. Dam si morcovul prin robot si le amestecam intr-un bol cu ouale, pesmetul, turmericul si parmezanul. Omogenizam bine.
3. Formam chiftelute (putem folosi cupa de inghetata) si le dam prin panko sau pesmet.
4. Chiftelutele de conopida cu parmezan pot fi prajite in tigaie sau coapte la cuptor. Varianta mai sanatoasa este sa le coacem la cuptor, stropite cu putin ulei, timp de 30-35 de minute, in cuptorul preincalzit la 190°C.
Crocante si delicioase. Enjoy!
Ii multumim lui Edith kitchen pentru reteta de chiftelute de conopida cu parmezan!
Descopera si alte retete cu legume Edenia:
- Chiftelute de conopida cu legume
- Chiftelute cu conopida si broccoli
- Chiftelute coapte de conopida
- Bors cu file de biban si amestec Hawaii