Rulou de Pastrav cu spanac si prosciutto

2017-01-31T18:00:07+00:00
    25 minute     3 portii

Pregatite rapid la cuptor, rulourile din file de pastrav sunt umplute cu prosciutto crocant si spanac frunze sotat in unt.

Ingrediente

1 punga Edenia File de pastrav 600 g, 1 punga Edenia Spanac frunze 450 g , 1/4 pachet de unt, 2 catei de usturoi, 1 pachet prosciutto, 1 crenguta cimbrisor, 200 ml ulei de masline, 1/2 lamaie, germeni, sare si piper dupa gust

Mod de preparare

1. Punem o oala cu apa pe foc si dam apa in clocot. Asezam spanacul frunze Edenia intr-o sita, deasupra oalei cu apa, astfel incat spanacul sa nu intre in apa. Il lasam cateva minute la aburul fierbinte, pana cand se separa frunzele.

DSC_5076

2. Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline si unt, calim usturoiul tocat.  Punem ulei peste unt ca sa crestem temperatura de fierbere a untului. Astfel evitam arderea untului.

3. Adaugam apoi spanacul, sare si piper dupa gust .

4. Sotam spanacul timp de 4 minute, la foc mare.

DSC_5103

5. Fileurile de pastrav Edenia, decongelate peste noapte la frigider, le asezam  cu pielea in jos.   Peste ele adaugam o felie de prosciutto, apoi un strat din sote-ul de spanac.

DSC_5116

6. Rulam fileurile cu grija si le legam fin cu putina sfoara sau le prindem atent cu o scobitoare. Presaram peste ele cimbrisor si sucul de la o jumatate de lamaie.  Intr-o tava, punem hartie de copt si o stropim cu putin ulei de masline. Asezam rulourile de pastrav in tava.

7. Introducem tava cu rulourile de pastrav in cuptorul preincalzit la 190 de grade, timp de 12-14 minute.

  

8. Asezam rulourile intr-o farfurie, usor asimetric. Optional, putem adauga si o salata de valeriana. Picuram putin ulei de masline peste.

Pofta buna!