Ravioli aurii cu legume si file de cod

2017-01-31T17:56:34+00:00
    25 minute     8 portii

Ravioli pufosi si aurii din aluatul pentru foietaj Edenia, umpluti cu file de cod Atlantic si legume crocante, pline de vitamine. Fac senzatie garantat atunci cand ii scoti din cuptor in mijlocul petrecerii.

Ingrediente

Mod de preparare

1. Intr-o oala cu apa clocotita adaugam putina sare, apoi fasolea galbena, morcovii baby si mazarea congelata Edenia pe care le fierbem timp de 5 minute la foc mediu. Scoatem legumele intr-o sita si le racim sub jet de apa rece, pentru a le pastra culoarea si vitaminele.

_DSC0490_DSC0498

2. Punem fileurile de cod Atlantic Edenia decongelate intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline si un cubulet de unt. Le prajim la foc mediu cate un minut si jumatate pe fiecare parte. Asezam apoi fileurile pe un servetel pentru a absorbi excesul de ulei, dupa care le taiem cubulete si le asezonam cu sare si piper alb.

_DSC0500_DSC0503

3. Scoatem cele 2 bucati de aluat foietaj Edenia din pachet. Le desfacem cu grija, pastrand folia de plastic sub acesta. Le intindem putin cu un sucitor. Cu ajutorul unui cerc de inox sau a unui pahar decupam mai multe discuri de aluat pentru foietaj. Dintr-un pachet de aluat ne vor iesi aproximativ 22-24 de discuri pentru 11-12 ravioli.

4. Pe jumatate din discurile de aluat, asezam in centru cateva bucatele din fiecare leguma si deasupra un cub de file de cod, putin unt, sare si piper, lasand jumatate de centimetru liber pana la marginea discului. Cu o pensula ungem marginea discului cu ou batut si asezam deasupra un alt disc de aluat de foietaj. Presam usor cu degetele, apoi cu ajutorul unei furculite, sigilam discurile de aluat de foietaj in jurul continutului. Repetam operatiunea pana terminam aluatul. Asezam ravioli din foietaj pe o foaie de copt, ii ungem cu putin ou batut si ii introducem in cuptorul preincalzit la 180 OC timp de 15 minute, pana se rumenesc.

collage_DSC0566 _DSC0568

5. Servim ravioli aurii cu legume si file de cod pe un platou. Decoram cu frunze de busuioc proaspat.

Pofta buna!